Suflet Rebel Nieves F Joy -Paradoxul iubirii vol1

Editura Librex

Nr pagini 449

Editor Monica Ramirez

Publicație 2017

Probabil multe cititoare știu că în momentul în care ești familiarizat cu stilul unui autor, cartea devine oarecum previzibilă, nu se pune problema de a diminua plăcerea cu care o citești.

În cazul de față fiind prima mea întâlnire cu autoarea și stilul ei, am avut momente în care n-am avut habar ce va urma și schimbările abrupte a evenimentelor nu îți permit să te plictisești absolut deloc . Stilul în care este scrisă cartea, plină de adrenalină, monologuri „gânduri” ale personajului feminin și masculin „Raisa și Race ” pe mine m-au acaparat, au fost și momente comice.

Provoc pe oricine ar putea să mă contrazică privind teoria ce planează asupra întregii mele vieti, s-o facă!

Din punctul meu de vedere , toată porcăria existențială s-ar putea reduce la un carusel care se tot învârte amețitor după bunul plac al societății în care trăim și care nu are buton de oprire. …

Acum ar putea veni riposta unuia sau altuia , s-ar vrea trase concluzii ori s-ar da verdicte nefavorabile , dar cum în gândurile mele nu-și au loc cei care-mi sunt împotrivă, spun doar că acest univers paralel îmi aparține . Și dacă pe viata mea reală e alcineva stăpân, cum e și pe caracterul și aspectul meu exterior , în mintea mea sunt doar eu și nimeni altcineva și să-i ia dracu’ pe toți cei care ar vrea sa-mi întoarcă gândurile și să mă facă să fiu alta, chiar da-ar fi spre binele meu …

Raisa este captivă într-o căsătorie și un stil de viață ce nu-i permit să fie ceea ce este ea cu adevărat în interiorul ei . Din dorința de-a fi pe placul celor din jur ea devine o persoană fără identitate în special sub influența soțului, ce-i impune reguli tot mai stricte. Cu timpul ea nu este decât o marionetă care este manevrată pentru a se adapta clasei sociale și-a cerințelor lui. Cât de mult îi cunoaștem cu adevărat pe cei din jurul nostru sau cât suntem de vulnerabili datorită faptului că încă nu suntem total mulțumiți de noi înșine și cedăm în fața impresiei de colectiv și a mediului în care trăim. Putem să luptam cu defectele noastre să le acceptam să încercăm să nu ne mai stăpânească să ne facă să fim slabi și ușor de manipulat. Poate doar un Suflet Rebel are curajul de a se impune și a-și cere dreptul la alegeri, dorințe, vise etc . Însă cât de mult va reuși să răzbată cu toate regulile și aparențele, vom descoperi.

Ce-ai ? țip , încercând să mă ridic și să scap de puminii ce cad cu nemiluita. Steven ,nu mai da !Ce te-a apucat ! Oprește-te!…

Mârșăvia soțului duce până la controlul de-a încerca s-o dea afară de la serviciu, având persoane chiar și în interiorul firmei ce îi dău informații despre ce face ea, violența este din ce în ce mai agresivă atât fizică cât și verbală. Secretele lui nu sunt deloc de trecut cu vederea nici planul diabolic la care recurge pentru a scăpa de ea fără să piardă un cent din avere. El nu este deloc ceea ce pare la suprafață, însă încep să iasă la iveală toate secretele, un copil dintr-o aventură, afaceri ce-i pun viața în pericol atât lui cât și ei .

Ușa se deschide din senin și silueta măgarului îngâmfat apare ,lăsându-mă să-l văd doar în trecere … Ochii lui de un albastru metalic mă țintuiesc cu capul dat pe spate și sunt leoarcă de transpirație …

-Raisa? ești bine !

Nu mai sunt ,de când mi-au zburat mințile și sunt gata să salivez, după cum a prezis , pe tricoul lui negru .

Însă pentru Raisa dacă până atunci totul decurge după un tipar, brusc totul ia o turnură neașteptată. Ajunge să cunoască dragostea, pe Race el fiind scos de la închisoare și manipulat de soțul ei pentru a o face să pice în capcana infidelității, în modul acesta el poate scăpa de ea mult mai ușor în tentativa de divorț. Incertitudinea ei de a lua o decizie în momentele tensionate dar și evadare și o stare de euforie ce-i pune sângele în mișcare îi schimbă viața și-o face să devină mai sigură pe ea și mai hotărâtă de a schimba ceva. Însă ceea ce nu este prevăzut în planul soțului este că și Race se îndrăgostește de ea.

Atracția dintre ei doi este atât de puternica încât îi aduce la tot felul de neînțelegeri și încercări de-a se descoperi unul pe celălalt. De a se completa și a-și accepta diferențele și modul de gândire și încrederea reciprocă.

Nu doresc să spun mai multe, vreau să descoperiți singuri. Pe parcursul lecturii pot spune că modul în care se desfășoară evenimentele nu-ți dau voie nici să respiri. O să aveți parte de curse de mașini, o răpire și o sarcină ce-o leagă de un om dur și de nestăpânit din setea lui de putere, momente pline de iubire și pasiune, dar și noi personaje ce îi vor pune la încercare iubirea, tot mai grea și palpitantă, pentru noi cititorii. Finalul primului volum m-a lăsat și mai dornică de a afla ce va urma. Pot spune că vor fi persoane ce se vor regăsi cu ușurință în această poveste și în pielea personajelor . Vă doresc lectură plăcută, pentru mine cu siguranță a fost, mă voi număra printre fanii scriitoarei.

O puteți comanda de la Editura Librex . Nu veți regreta .

Reclame

6 gânduri despre „Suflet Rebel Nieves F Joy -Paradoxul iubirii vol1

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: