Codex Aureus -Nume De Cod Silviu Radu

Autor-Silviu Radu

Roman Ficțiune -Codex Aureus -Nume De Cod

Editura -Proilavia

Număr pagini -262

După terminarea lecturii, în minte îmi veneau atâtea posibilități de a descrie această carte, dar în același timp parcă nu puteam să fiu mulțumită de rezultat, de a captura esența ei .
Pe parcursul ei m-am jucat cu imaginația, cu rolul personajelor.

Principalul pion în această carte este manuscrisul CODEX AUREUS , personajele se folosesc de el pentru a deține puterea și controlul asupra celor care îl doresc. Importanta lui este una foarte semnificativă atât în viața reală cât și în roman.

Imaginea cu manuscrisul.

La începutul romanului veți avea o mică descriere despre proveniența și importanța lui .
Imbinare aceasta dintre ficțiune și realitate; cu toate că autorul specifică că este o ficțiune. Te acaparează cu totul, te lupți cu rațiunea și senzația de a nu cădea în ridicol ,”cum să crezi că ar putea să fie adevărat”.
Niciun cititor nu va scapa de confuzia aceasta. Personajele sunt transpuse la evenimente petrecute la noi în țară, viața politică, S.R.I, Procuratură, Presă et. Bineînțeles avem parte și de-o poveste de iubire, crime, comploturi, fețe bisericești, organizații formate cu intenția de putere, unde se adună cei mai bogați oameni ai lumii.
Alba Iulia/Romania 1964
Locotenentul Werner Mirko din Serviciul secret al Sfântului Scaun ,pătrunde în biblioteca Batthyaneum și îl ucide pe Costache, paznicul biblioteci. Sustrage manuscrisul însă este prins la graniță și dus la generalul Doibaru șef al Direcției de Informatii Externe.
Generalul ştia dinainte de operatiunea neamțului și a Americi în încercarea lor de a împiedica România să se prezinte cu manuscrisul la expozitia Aachen din Germania, astfel Romania să-și piardă credibilitate că ar deține manuscrisul. Originalul este mutat în fostul Palat al Bursei, din strada Ion Ghica în Bucuresti, fiind înlocuit cu o copie .

– Ce mai aveți să-mi transmiteți? întreabă generalul…

– Dacă eu sunt lăsat să-mi duc misiunea la bun sfârșit, Excelenta Sa a promis că știe să recunoască meritele unui frate ce ajută oridinul sfânt si frațesc …In consecință, din momentul când eu ies pe această ușă, imediat pentru dumneavoastra se va deschide un cont cu 2 milione de dolari pe numele indicat de dumneavoastră…

Generalul se uită la el cu ochi reci .”Ăsta poate să stea nemișcat ore in șir, își spuse generalul, e născut parcă să stea drepți.”

– Bine… zise generalul cu jumatate de gură

După 30 de ani/Arad/Romania 1998

… „Toate astea parcă se derulau în mintea lui Werner cu încetinitorulCu abilitatea unui profesionist, în timp ce se deplasa spre mașină, cu mâna dreaptă extrase de la spate pistolul, îl ridică şi-l îndreptă în poziție de tragere. Cu paşi repezi se apropie la doi metri distanță de portiera deschisă,din care începea să apară piciorul lui Ionaşcu. În acel moment privirile celor doi se întâlniră.Werner zâmbi către Ionaşcu care rămăsese paralizat de spaimăWerner apasă pe trăgaciul pistolului fără să clipească. Trase patru focuri din plin.Trei în zona abdomenului şi unul în zona capului

După 30 de ani Werner Mirko se întoarce în România cu misiunea de a-l asasina pe Mihai Ionaşcu și de a o reactiva pe Luisa Macovelli în misiunea Serviciile Secrete ale Sfântului Scaun, teama ei fiind aceia că Sfântul Scaun a aflat că acum lucrează cu America, însă se liniștește. Toate sunt pentru reactivarea foștilor agenți și recutarea unora noi în dorința lor de a ajunge la putere, toate astea cu misiunea de a aduce manuscrisul .

Sorin Chivu si Florin Corbea lucrau deja de doi ani în cadrul Serviciului de Informatii, cu idei de a reforma S.R.I-ul .

Sorin Chivul este trimis cu destinația Roma de a lua obligațiuni la purtător de la cancelarul Francesco, emise de Banca Sfântului Scaun în valoare de 20 de milioane de euro, acești bani sunt pentru a face în așa fel încât Biblioteca Batthyaneum și  Institutul astronomic din Alba-Iulia să fie retrocedate către arhiepiscopia romano-catolică, împreună cu fondul de carte să poată pune mâna pe Codex Aureus și de a-l ajuta pe noul candidat la Președinție a ministrului Bădescu.

Elena Tundrea -Avocat, Elena termină studiile de Drept însă nu are succes în a-şi putea deschide propria firmă de avocatură, o studentă proaspăt ieșită de pe băncile facultății ce începe s-o ducă din ce în ce mai rău. Un mic anunț într-un ziar îi atrage atenția, avea nevoie de parteneri cu care să împartă cheltuielile pentru birou .
„Dorin Coşca

Investigații

Dedesubt: Agent Colectii de artă

Elena împreună cu cei doi, Cristian Vasile și Dorin Coşca împart micul birou. Cu trecerea timpului Dorin se îndrăgostește de Elena însă întâlnire ei cu Victor Ronta îi dă totul peste cap. Cu ajutorul lui Victor, Elena începe să aibă clienți și relația lor evoluează, toate astea până în momentul în care Victor este propus pentru a candida la funcția de Președinte, fiind și căsătorit sunt nevoiți să se despartă. Elena află că este însărcinată și cu ajutorul lui Coşca merg în America unde Elena face întrerupere de sarcină, evenimente nu îi permit să oprească copilul și cu atât mai mult să se ajungă în gura presei cine este tatăl. Durere provocată de pierdere copilului o face pe Elena să declare război deschis lui Victor, de-a fi un spin în coasta lui și a-i distruge toate planurile politice. Se căsătorește cu Dorin Coşca și încep să evolueze în lumea afacerilor, politică și nu numai .

Din 1999 ministrul Bădescu este inițiat de cardinalul Francesco în secta lor și mai târziu devine președinte al României, însă caracterul lui de-a face așa cum își dorește și de a nu se ține de promisiuni încurcă planurile Sfântului Scaun, începe o relație cu Elena Tundrea cu toate că Dorin știe de relația celor doi se face că nu observă, manipulând-o pe Elena ca să ajungă la manuscris .

Florin Corbea ascultă sfatul comandantului Gheorghescu de-a deveni prieten cu Gheorghe Mario ambasador al României în America . Face copie după manuscrisul pe care Florin era însărcinat să-l transporte la expoziția de la Muzeul Diecezan. Toate astea îi aduc avansarea în funcție. Câțiva ani mai târziu George Coros, Gheorghe Mario și Bădescu îl ajută pe Florin Corbea să devină adjunctul Serviciului de Informatii.

Sorin Chivu este asasinat în închisoare, președintele Bădescu mai caştigă un mandat apoi este înlăturat și sprijinit noul președinte neamț Weber Johan.

În tot complotul, membri și ziariști sunt înlăturați fie prin asasinate sau ajutați să pară că sunt decedați; omul de afaceri Petrenciu, Ziaristul Dumitrache Tonu etc

Dorința de putere este atât de acerbă încât pentru a înlătura obstacolele se recurge la asasinate în masă. Cine este înlăturat și cu ce preț sau cine sunt victimele, planurile și dorința morbidă de putere ce poate naște monștrii. Toate astea vă las pe voi să descoperiți.

Din punctul meu de vedere îi dau 10 cu felicitari autorului, o carte care te face să-ți pui întrebări și îți pune mintea la turație maximă. Din momentul în care m-am apucat să o citesc mi-am adus aminte de filmul Caracatița Piovra 1984, îl priveam când eram mică. Nu am putut uita acel film și cu siguranță nu voi uita această carte. Dacă aș fi regizor aş face un film după ea. Multitudinea de personaje vă pot face să vă pierdeți și să încurcați evenimentele și scopul fiecăruia.

Aceasta carte are un loc special în biblioteca mea, în primul rând pentru că pot spune că primești informații de cultură generală și combinate cu ficțiunea iese o capodoperă. Aștept cu interes următorul volum de-a vedea ce se va mai întâmpla cu personajele dar și cu manuscrisul. Spre final pot da câteva lucruri din casă, mi-am înnebunit familia, soțul și fiica povestindu-le despre evenimentele din carte, bineînțeles la noi în familie se fac pronosticuri în privința evenimentelor din viața politică și nu numai, așa că de obicei eu sunt cea care câștigă. Această carte pentru mine a fost o provocare a imaginației cât și al instinctului.

Reclame

5 gânduri despre „Codex Aureus -Nume De Cod Silviu Radu

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: