Interviu  Radu Silviu Codex Aureus-Nume De Cod 

Am avut plăcerea de-a citi cartea și pot spune că am rămas fascinată de ea. Bineînțeles că am vrut să aflu și eu dar și cititorii cine este omul din spatele acestei cărți, am avut onoarea ca domnul „autorul ” Radu Silviu să-mi răspundă la câteva întrebări.

1 Ce ne puteți spune despre dvs? La modul general, preferințe, ocupație, specialitate, etc ?
Despre mine … , un om simplu cu bune și cu rele. Economist de profesie, sunt Președintele al unei Case de Comerț ce dezvoltă relații și parteneriate externe, Leu de zodie, 45 de ani … 🙂

2 De unde a pornit ideea acestei cărți?

Apariția acestei cărți se bazează în principal pe dorința de-a vedea întâmplările istorice din România dintr-o altă perspectivă. Prima idee care mi-a venit în minte a fost prin 2012 când am vizitat Alba-Iulia și am aflat povestea manuscrisului Codex Aureus. La acea vreme aveam în minte câteva subiecte pe care doream să le transform în carte, „ce-ar fi dacă? „. De la acea întrebare am început să mă documentez și … în final a apărut cartea.

3 Cum vă împărțiți timpul între serviciu și scrierea cărții?

Aici este cea mai grea parte. Vă mărturisesc că este extrem de greu să-mi împart timpul. De obicei scriu noaptea când ajung acasă. Recunosc că uneori mă apucă diminețile scriind … Și mă remontez cu o cafea mare. 🙂

4 Având în vedere conținutul ei, mă gândesc că s-a depus o muncă titanică la toate acele informații și firul narațiunii, cât timp v-a luat? 🙂

Au fost luni și luni, aproape un an în care cred că nu am scris un rând măcar și nici nu am vrut să-l scriu. Pur și simplu a fost un an în care m-am documentat pentru toată trilogia nu doar pentru prima carte. Apoi am început să-mi schițez ideile principale din documentarea făcută. Am așternut toate evenimentele pe o foaie în ordine cronologică și apoi am început să țes … așa spune un prieten că am țesut o poveste plină de suspans.

5 Cum vă vedeți dvs cartea, ca pe un Roman-dezvăluire, roman-politic,roman-istoric sau pur și simplu roman de ficțiune?

Cartea este ficțiune, clădită pe un fundal istoric cât de cât exact și care, ca orice poveste are nevoie de plauzibilitate. După mine, asta este esențial în literatură, ca lucrurile să fie plauzibile, nu doar posibile. Există posibilitatea să existe poveşti secrete despre care să nu știm nici noi nici istoricii. Acest fundal dezvoltat de mine în carte pe mai multe planuri mi-a oferit șansa să dau plauzibilitații un nume …Nume de Cod.

6 Cum ați descrie cartea dacă ați fi un simplu cititor?

Făcând ochii mari și aş exclama, WOW!

8 Unde vă vedeți peste cinci ani? 🙂

În locul preferat și anume pe terasa casei mele, sorbind cafeaua de dimineață. 🙂

7 Se spune că fiecare scriitor are un tabiet, al dvs care este?

Cafeaua de dimineață băută în timp ce-mi lecturez presa și corespondența.

8 Cum reacționează cititorii când vă întâlnesc, care au fost cele mai serioase și comice întrebări despre conținutul cărții?

Până acum am avut onoarea și bucuria să mă întâlnesc cu o parte dintre cititori, pentru că am început un turneu de promovare al cărții. Un turneu ce se va desfășura în mai multe orașe din țară și din străinătate. Reacțiile cititorilor au fost pozitive. Oamenii mă privesc cu interes atunci când le vorbesc despre cartea scrisă de mine, întrebând diferite lucruri.

Toate întrebările adresate de către cititorii mei le consider serioase dar recunosc că una din ele a fost extraordinar de savuroasă. La unul din evenimentele de promovare un cititor a întrebat 🙂 ” Domn’le cât este adevăr și cât este ficțiune din ce ai scris dumneata aici?” Iar eu i-am răspuns 🙂 Oricare cititor al acestei cărți poate să privească acțiunea romanului așa cum și-o imaginează mintea lui.

9 Care a fost reacția familiei și a prietenilor despre carte? 🙂

Mulți m-au felicitat iar alții mi-au spus ca; citez „mare curaj ai ” … 🙂

10 De mic v-ați dorit să scrieți sau s-a întâmplat să prindeți abia acum la maturitate gustul scrierii?

Cred că atunci când am descoperit literatura aveam în jur de 11-12 ani. În parte datorită influenței profesorilor de atunci din școală care ne dădeau teme pentru acasă să facem rezumate după cărți. Așa că am început să citesc ficțiune. Primele texte pe care le-am scris au fost pe la 20 de ani, dar am renunțat imediat pentru că erau groaznice.

Ideea a reapărut prin 2008-2009. Apoi, acum 2-3 ani mi-am deschis blog unde am început să scriu … şi am ajuns aici. Așa a început. 🙂

11 Ne puteți da mici informații despre planurile de viitor sau planurile și traseul urmat de carte și eventual din cel de-al doilea volum? 🙂

În trilogia Codex Aureus, am atacat trei perioade de timp;

Volumul 1 -perioada 1990-2015, Volumul 2 -perioada 1940 -1960, Volumul 3 -perioada 1960 -1990, închizând astfel bucla în care manuscrisul Codex Aureus a fost sursa unui șir de întâmplări.

Volumul 2 al trilogiei este gata și intenționez să-l lansez în Mai 2018. Iar volumul 3 în 2019. După ce voi termina și cele două volume din trilogia Codex Aureus am în plan să încep un alt roman de ficțiune, suspans,acțiune și mister având ca subiect bătălia pe resursele României.

12 Ce ne puteți spune acum din celelalte părți ce vor întregi trilogia?

În volumul doi veți avea parte tot de acțiune, mister în care am încercat să adaug patina timpurilor din acele vremuri. O să descoperiți că întâmplarile cunoscute pot arata diferit dacă sunt privite din alt unghi. Ce vă mai pot spune este faptul că în Volumul doi mă țin de promisiunea făcută și anume; „să fie o carte pe care să nu o lași din mână până nu o termini

13 Ați resimțit vreo reacție din partea persoanelor care s-ar putea identifica cu personajele cărții?

Până acum nu, dar dacă vor apărea am să vă comunic.

14 Care este cel mai dificil lucru în a scrie un Roman?

Este primul meu Roman și pentru mine cea mai grea parte a fost scrierea narativă. Cititorul este interesat în ceea ce ai tu de spus și crede în poveste,deci ca să construiești romanul trebuie să începi cu o idee. Trebuie să construiești narațiunea într-un mod mulțumitor,este într-un fel, cea mai dificilă parte pentru că în mod repetat trebuie să faci alegeri de fraze care au implicații majore mai târziu. Dacă scrii o propoziție și nu-ți place știi că poți reveni la ea și să o îmbunătățești, dar povestea trebuie să aibă o logică așa că trebuie să anticipezi cum va influența acțiunea cărții o anumită frază spusă; la capitolul trei de exemplu 🙂

Îți tot pui întrebări despre cum ar trebui să se dezvolte și cum va afecta povestea mai târziu pe parcursul ei. Il atragi pe cititor într-un fel de joc, îi pui câteva capcane și ascunzi dezvoltare poveştii tale. Dacă intriga este corectă, dacă are o logică, detaliile emoționale și limbajul folosit la scriere vor apărea în mod natural. Trebuie să găsești o intrigă bună.

15 La ce lucrați acum?

Acum am terminat volumul doi al trilogiei și am început să lucrez la volumul trei.

16 Cum țineți legătura cu cititorii dvs?

Prin pagina oficială (www.codex-aureus.ro) sau prin pagina de Facebook sau prin bloggeri pasionați de literatură. Sunt un om care folosește toate canalele de comunicare existente. Cititorii îmi scriu uneori, lăsându-mi comentarii pe pagina oficială de Facebook a cărții sau pe pagina mea personală unde sunt destul de activ, dar sunt și ocazii când îmi întâlnesc cititorii, pe care-i cunosc prin intermediul evenimentelor de promovare. Este interesant să ai reacții de la cititori. Cred ca reacțiile cititorilor sunt îndemnurile cele mai importante ce-l pot face pe scriitor să continue să scrie … sau să se oprească.

17 În afară de site, de unde mai poate fi achiziționat romanul?

Romanul poate fi achiziționat din librăriile care ne-au contactat până acum și care și-au dorit să o aibă expusă ( Librariile Maralibris din Baia-Mare, Librăria Prolibris ( Fragilistic ) din Târgoviște, Centrul de Creație Bistrița, Standul amplasat în incinta Mall-ului din Blvd Indepedentiei nr.1 Târgoviște)

Librariile care doresc să achiziționeze cartea pot intra în legătură cu cei din echipa de promovare și vânzare sunând la nr-ul aflat pe site-ul cărții. Cartea va mai putea fi cumpărată și în momentul în care turneul de promovare ajunge în orașele planificate. În foarte scurt timp voi publica lista orașelor unde voi ajunge, la această dată când eu vă dau dvs acest interviu știu că urmează prezentarea la Târgoviște pe 26 iulie apoi Alba-Iulia. … Turneul va fi lung și vom încerca să cuprindem cât mai multe orașe.

Vă mulțumesc pentu că ați acceptat să-mi răspundeți la acest Interviu și mai ales că este în exclusivitate. 🙂

Cartea o puteți achiziționa accesând linke – http://www.codex-aureus.ro/#

Recenzia – https://donatelotestos.blog/2017/06/18/codex-aureus-nume-de-cod-silviu-radu/

Pagina oficială – https://www.facebook.com/codex.aureus/

Turneul de promovare Codex Aureus-Nume De Cod – https://www.facebook.com/events/480372965642941/?ti=cl

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: