Insomnii -Irina Binder 

Initial cartea am luat-o din simpla curiozitate. Cu toate ca nu este intocmai genul meu de literatura i-am prins gustul si mi-a placut, dar in doze mici. Cel puțin mie nu mi-a dat impulsul de a o citi încontinuu. O carte ce as descrie-o mai degraba ca pe un jurnal sau un mod de terapie pentru cei sensibili, pentru cei debusolati, pierduti în durere si dezamagire, sa isi ridice moralul, dar în acelasi timp este si un critic aspru si de neinduplicat în regulile ce tin de a nu trece si a nu calcă in picioare bunătatea, omenia si sentimentul de iubire.

Fiecare capitol este dedicat unui personaj, intamplare, emoție, trăire, cunoasterea de sine insuti , acceptare, regrete, iertare si modul de a invata sa te iubesti pe tine, sa te ierti si sa te accepti asa cum esti, un om cu bune și rele, ce-si doreste doar liniste și pace sufleteasca .

Avem impartita fiecare filă sau file unor membri din familie sau simpli oameni, întamplari ce iti marcheaza viata si modul de gandire; mama, prieteni, iubit, emotii, durere, pierdere, etc.

Autorul (ea) pentru fiecare sectiune are câte un citat propriu sau luat de la alti autori, ce poate reprezenta un impuls sau alinare. Formatul cartii pot supune ca m-a atras foarte mult, file colorate, coperta cartonata si imaginea foarte reprezentativa…

 

 

 

Vrei sa mă cunosti?

Putem sa iubim doar ceea ce cunoastem si niciodata nu putem cunoste in intregime ceea ce nu iubim -ALDOUS HUXLEY

Vrei sa ma cunosti? Atunci nu-mi privi insistent chipul si nu-mi pune etichete definitive după ce m-ai ascultat rostind doar cateva cuvinte.

 

 

 

Nu-mi evalua inteligenta raportandu-te la studii sau la conditia mea sociala; nu-mi aprecia maturitatea emotionala raportandu-te la varsta mea biologica si nu crede ca imi cunosti educatia dupa ce ai stat in preajma mea doar câteva secunde.

 

Autoarea pune in evidenta ca de cele mai multe ori cei din jurul nostru isi fac din start o parere sau opinie, indiferent daca acele persoane te cunosc sau nu, bazandu-se doar pe prima impresie, neluand în calcul faptul ca fiecare dintre noi are durerile sau experientele sale, ce ii dau o anumita stare sau comportament in relatia cu cei din jurul lor.

Am gresit …

” Cea mai mare greșeală a omului este să se teamă să nu facă vreo gresala.”- ELBERT HUBBARD

Am gresit … atunci cand am renunat la visurile mele doar pentru ca altii m-au descurajat; cand am spus ,,numai pot!” înainte sa fi incercat macar; cand le-am dat voie altora sa-mi spuna cine si cum sunt … Cand nu i-am permis inimii sa iubeasaca pe cine vrea ea; cand am lasat orgoliul sa ma instraineze de oameni; cand nu am facut primul pas spre impacare; …

Regretele și dorinta de a nu dezamagi pe cei din jurul tau nu au intotdeauna un final fericit. Greselie sunt si mai vizibile tocmai pentru ca incercand sa aduci alinare, compasiune si o vorba buna poti aduce dezamagire. Mandria si revolta ne pot aduce si ele suferinta, ce n-o mai putem indrepta.

O carte sau mai degraba un balsam pentru cei cu emoții mai intense, sensibili si emotivi. As putea spune chiar propriul psiholog.

 

Reclame

Un gând despre „Insomnii -Irina Binder 

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: