Vanessa Kelly Trei săptămâni cu o prințesă.

Seria ,, Prințese Necuviinciose „

Autor, Vanessa Kelly

Pagini, 310

Anul apariției 2017

Editura, Alma

Traducere, Laura Bisericanu

Trei săptămâni cu o prințesă face parte din seria, Prințese Necuviinciose. O serie despre fiicele nelegitime ale prinților de York. Cea ce îmi place în privința seriilor este întâlnirea cu personajele din seria precedentă. Dacă acțiunea include și personaje suficient de curajoase și năbădăioase în combinație cu o poveste de iubire și condimentată cu pericol, cu siguranță veți fi captivați de poveste.

Narațiunea este una cât se poate de comună, dar în același timp specială, diferită. Protagoniștii narațiuni sunt, Liei Kincaid și Jack Easton. Cei doi cresc împreună pe moșia marchizului de Lendale, devenind cei mai buni prieteni. Prăpastia dintre sentimentele lor, din punctul lor de vedere, este iubirea, prietenia și responsabilitatea, dar nu și din punctul de vedere al celor din jurul lor. Liei este crescută de bunica ei pe moșia bătrânului Lendale. Stigmatul faimoaselor Kincaid o urmărește pe Liei, făcând-o să își dorească, să viseze, la rochii de bal, dansuri și toate privilegiile stăpânilor conacului. Modul în care este osândită de marchiză interzicându-i să pășească în locuința sa, m-a emotionat. Te face să crezi că te afli într-o poveste tristă, fără un final fericit.

Dacă pentru Liei venirea lui Jack la conac însemna exivalentul ticăitul unui ceas, fiecare secundă, minut fiind așteptat și un număr trei, absolut banal pentru cei din jurul lor, pentru ea semnifica legătura, reîntâlnirea cu iubirea.

M-au emoționat trăirile celor doi protagoniști. Amalgamul acesta de sentimente între ei, îți dă o stare melancolică, lupta cu dorințele și realitatea din jur.

Când îți poți da seama că iubești, decât când încercările îți dau posibilitatea de a vedea, simți și trăi teama că o poți pierde, că siguranța ei este mult mai importantă decât orice.

În toți acești ani Jack le vede pe Liei și bunica ei ca pe o responsabilitate, o etică morală pentru iresponsabilitatea unchiului de-a le ține alături de el, ne luând în calcul că zvonurile și indecența de a-și ține amanta lângă familie, nu este decent și favorabil Liei.

După decesul marchizului Lendale și al tatălui lui Jack, problemele încep să apară. Anii de desfrâu ai tatălui lui Jack și nepăsării marchizului de Lendale, aduc proprietățile familiei în pericol, toate acestea afectându-le pe Liei și bunica ei. Marchizul le lasă neprotejate și fără un cent și tema că în curând vor fi izgonite de marchiză sau viitoarea marchiză.

Jack este forțat de împrejurări să își aleagă cât de curând o soție cu bani. Planurile îi sunt date peste cap de Liei din momentul în care hotărăște să plece la Londra la mama sa, fostă curtezană, actuală soție de proprietar de teatru. Fiind crescută în zvonurile despre faimoasele Kincaid, Liei îi este de neconceput să-și urmeze mama și bunica în profesie.

Aventura începută de Liei în Londra, aduce scandal în societatea Londoneză și pune în pericol prietenia și iubirea dintre ea și Jack. Efectele deciziilor și întâmplările evenimentelor, nu sunt întocmai la ceea ce se așteaptă. Planurile îi sunt date peste cap de Jack.

Tot ceea ce urmează te ține cu sufletul la gură, narațiunea devine și mai alertă, indeciziile personajelor, sentimente contradictorii și dezvăluiri ale secretelor, pun personajele și cartea într-un roman historical deosebit.

2 gânduri despre „Vanessa Kelly Trei săptămâni cu o prințesă.

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

Cititor necunoscut

citește ce vrei, când vrei, cum vrei

Stări (in)depedente de alți oameni.

Nu ești niciodată singur, ci ai ocazia să fi tu însuți.

Zâmbetul Soarelui

Un blog de Sorina Chirilă

vipera de biblioteca

Nu fac recenzii, nu povestesc carti, doar imi spun impresia lasata de o carte .

Un inger visator

despre mine si ceea ce ne înconjoară

Andreea Mătea

OPEN HAPPINESS

TEEN THOUGHTS

"writing is a way of talking without being interrupted" — Jules Renard

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

Dana-Georgiana Mortan

~ Nihil sine Deo ~

Read it out

”I`ve lived a thousand lives.”

Jocul de-a v-ați ascunselea

”Îmi plac domnițele la ananghie. De aceea nu mă grăbesc să le salvez. Îmi lasă mai mult timp să mă bucur de spectacol!”

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

Ela Albu

Fashion blogger

%d blogeri au apreciat asta: