Calendar girl Audrey Carlan vol 1, 2

Mia

Noaptea trecută a fost una la un milion. Ba nu, a fost neprețuită. Când sunt cu tine e ca și cum m-aș afla pe valul perfect, pe creasta lui alunecând pe ocean pe un val infinit. E incitant, înfricoșător îți schimbă viața.

M-ai schimbat, Mia. Nu mai cred că femeia perfectă nu există și asta pentru că am cunoscut-o, am făcut dragoste cu ea am adorat-o în singura manieră pe care o cunosc.

Din moment ce nu-mi dai altă variantă, voi rămâne prietenul tău și voi continua să-ți amintesc ce am putea avea. Mai sunt nouă luni. Până data viitoare, mă voi gândi la tine și te voi suna în curând.

Când ești pregătită, ai cheia.

Să nu mă uiți.

Tipul tău, surfer-ul care face filme, Wes.

A crește cu responsabilități și dorințe înăbușite, dar îndreptate spre ființele cele mai dragi ție, timpul și efortul pare-se că merită fiecare clipă.

Calendar girl, m-a făcut să mă simt incomod, cu dificultate m-am acomodat lecturii, nu limbajul colorat ci modul în care este concepută.

Mia și sora sa sunt părăsite de mamă încă de mici, tatăl devine depedent de alcool și neglijent cu fiicele lui. Mia este nevoită să aibă responsabilități de la vârsta la care o adolescentă se bucură de tinerețea vârstei, prieteni și-și clădește visuri. Pentru ea visul cel mai mare rămâne să-și ajute sora să-și termine studiile și pe tată. După mai multe slujbe, de la chelnariță, ospătăriță în cazinourile din Las Vegas, aceasta  îl întâlnește pe Blaine. Tatăl adună o sumă mare de bani datorie la Blaine, acesta îl avertizează că trebuie să-și plătească datoria altfel viața îi este pusă în pericol, dar nu înainte de a-i da o lecție ce îl aduce în comă.

De aici nu-i decât un pas până ajunge să devină, Damă de Companie, să renunțe la dorința de a deveni actriță, de a-și petrece timpul așa cum ar fi vrut, toată această nedreptate o împinge la ceea ce nu și-ar fi dorit niciodată, să devină o femeie ușoară. Incepe să se simtă ca un Leu în cușcă, prinsă în lanțuri fără scăpare. Și în final ajungem acolo unde pentru mine a fost partea cea mai incomodă, partenerii; nu că scenele de dragoste ar fi deplasate, din contră chiar sunt drăguțe – asta ca să nu mă exprim într-un mod mai deocheat – privind în ansamblu relația intimă între parteneri este absolut firească, nu-i nimic din ce n-ar fi normal pentru unele cupluri.

Armonia cu care a scris autoarea nu te lasă să o abandonezi. Cu toate că personajul feminin este nevoit să recurgă la acest gest de a accepta ca mătușa sa să o angajeze ca, Damă de Companie, în același timp îi dă și posibilitatea de a alege dacă va avea și contact fizic cu clienții. În contract este specificat că dacă se ajunge la așa ceva clientul trebuie să plătească separat de costul înțelegeri cu firma, exclusiv clientei și doar cu acordul ei se va ajunge acolo.

În primul volum avem parte ca Mia să ajungă să simtă mult mai mult pentru primul ei client, Wes Channing, un scenarist de film. De aici, Mia începe să își dea seama că iubirea este diferită, că nimic din ceea ce-a simțit până atunci nu se compară cu ce simte acum, fluturi în stomac, neliniște, visuri care încep să reapară, totul este diferit.

De la: Wes Channing

Către: Mia Saunders

Am primit scrisoarea ta. Îmi pare rău că nu te-am căutat mai devreme. M-am gândit ar fi mai bine să-ți dau timp. Îți urez drum bun. Ai ceva în bagaj, în buzunarul din față. Te sun curând. Nu mă uita.

Pentru că iubirea nu o poți lua ca pe ceva simplul. Pentru că nu este simplu.

Toate deciziile stau agățate una de cealaltă, ca o relație să reziste timpului și provocărilor trebuie mai întâi să te descoperi pe tine însuți, să realizezi că până în acel moment ai fost îndrăgostită doar de ideea de a fi îndrăgostită. Nici sentimentele lui nu diferă de ale ei. Cu toate că încearcă să o facă să rămână lângă el, promițându-i că-i va plăti el toată datoria, pentru Mia incertitudinea că toate astea vor fi un obstacol în relație nu-i dau pace, dilema cea mai mare pentru Mia rămâne cum va decurge o relație unde la mijloc există sentimentul de folosire.

Lunile ce vor urma o vor ajuta pe Mia să se descopere, să realizeze ce înseamnă dorul, să se iubească pe ea însăși, să se prețuiască, făcându-și cu adevărat prieteni de nădejde, ajutând ca iubirea să prindă contur și să alunge temerile de acolo de unde nu-și au locul. Ce poate fi mai frumos ca atunci când tu ești cea care poate ajuta cuplurile să-și prețuiască iubirea și să își deschidă inima, să fii tu catalizatorul inimilor indecise și temătoare; tu cea care cu fiecare experiență și cu fiecare descoperire a unor bărbați ce nu numai că sunt Hot, dar știu să prețuiască femeia și să-i ofere plăcere, o plăcere ce se va răsfrânge asupra lor ca extaz, într-un mod protector.

Norocul nu poate să aibă întotdeauna loc în viață, ca și-n cazul Miei se pare că bărbatul perfect nu există. Că un chip frumos poate ascunde un monstru. Această experiență îi dovedește Miei că pericolul chiar există, dar și că relațiile avute i-au dat prieteni de nădejde, statornici, iubitori și protectori.

Cele două volume te trec prin toate stările posibile. Dacă nu le-ați citit, trebuie să o faceți, merită!

Titlul : Calendar Girl

Autor : Audrey Carlan

Volumul 1 și 2 pagini: 309- 364

Traducere : Oana Omăt

Editură : Univers

Reclame

4 gânduri despre „Calendar girl Audrey Carlan vol 1, 2

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: