De la Big Bang la Dumnezeu – mintea care te minte

Autor : Cristian Răduță

Titlul : De la Big Bang la Dumnezeu – mintea care te minte

Pagini : 596

Capitole : 14

Editura : The New Earth

În afara minții totul este simțire.

În primul capitol autorul ne introduce în percepția omului. Dilema aceea dintre minte, logică, frică, conștiință. Exact ce voi face eu acum, voi încerca să deslușesc ceea ce vrea să spună.

Deci, mă pot lasă influențată de ceea ce îmi scrie aici, ba chiar am să mă gândesc – da, bine! încă un inteligent?! sau Wow, ce om deștept!” Conștiința poate fi, colectivă, familială, personală, sentimentală, culturală, deci aceștia sunt factori ce ne pot influența, ne pot da anumite stări sau pot determina clasamentul social. Comparația pe care o face este una logică, evoluția societății în toate domeniile ei, totodată ne clasează și pe noi ca pe niște oameni care ne-am dezvoltat datorită acestei evoluții. Omul de ieri și omul de astăzi, indiferent de secolul sau deceniul la care ne raportăm. Putem fi acei oameni care au o conștiință strict materială, adică pentru a fi în vârf însușim ceea ce ne-au indicat profesorii sau școala. Venim în față și ne expunem inteligența materială acumulată pentru a controla masa de oameni mai puțin siguri pe ei sau pe conștiința lor. Unul dintre factori care poate face diferența este zona materială, deci acolo ne lovim de cele mai mari clasamente, ego-ul lor și bineînțeles tupeul care determină acea separare de societate. Ei și bolizii lor, așa cum o spune și autorul. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este faptul că pune în prim plan informațiile care nu trebuie luate ca atare de la diferiți inși sau emisiuni care mai de-care mai informate, ci ți le iei din propria ta experiență, evaluare, gândire și simțire proprie. Asta dacă ești suficient de determinat și sigur pe tine de a nu merge în direcția turmei. Tot ce trebuie să faci este să îți răspunzi la propriile tale întrebări, gândind și despicând întrebarea în sute de fire, abia atunci poți avea răspunsul.

Catalogarea celor din 3D cu cei din 5D corespunzător ADN-ului lor. Bine, am înțeles este vorba de marile genii care au descoperit sau au inventat acele lucruri la care acum mii de ani oamenii nici nu-și imaginau că ar putea fi posibile; navele spațiale, avioanele, telefoanele fără fir și toate aceste invenții care nu au nevoie de un corp material pentru a-l susține, care se propagă prin unde. Ba chiar omul cu inteligenta sau conștiința sa proprie a putut ajunge chiar și pe lună,

” Timpul și distanța sunt doar o iluzie a minții. „

Încercând să controlezi o situație sau o persoană, de ambele fiindu-ți frică conștient sau inconștient, tu te privezi singur de-a învăța ceva din neînțelegerile tale.

Frica este și ea o busolă, așa cum este dat exemplul în carte; frica este cea care te ține prins într-o zonă de confort, rămânând acolo unde tu o poți controla. Când ești înșelat însă tu ierți, dar frica rămâne acolo, ție nu ți-e frică de faptul că pe viitor vei fi înșelat iar, ci ești mai mult stăpânit de frica în sine că vei fi înșelat. Dacă reușești să depășești frica sau acea teamă, ea nu te va mai stăpâni.

Autorul ne explică ce este lumina, întunericul, Sfânta Cruce, umbra, speranța, și lecția de astrologie, toate astea la nivelul minții, nu văzut doar dinafară.

Aici avem un desen grafic care ne indică dedesubturile diavolului, acum nu vă gândiți la diavolul propriu ci la persoanele care se pot folosi de slăbiciunea, simțirea și empatia ta. Sunt carismatici, inteligenți, de încredere, integri și te pot face prin cuvintele meșteșugite îndelung.

Dacă vrei să nu mai simți durerea de burtă, pune-ți niște pantofi care să te strângă. „

Dispersarea simțirii, alungând durerea inițială concentrând-o pe un alt factor. Unul dintre exemplele date de autor este bărbatul și relația lui cu femeia. Lupta aceasta permanentă de a obține totul. Ceea ce îți dorești, însă după ce l-ai dobândit interesul scade.

Când am hotărât să cumpăr cartea aveam doar o vagă idee despre ce este. Am fost plăcut surprinsă, chiar dacă la început din primele două pagini am avut exact reacția la care se aștepta autorul, „încă un inteligent care îmi spune ce este în capul meu sau învățături pe care le știu deja – nimic nou sub soare.”

Poate că analiza minții scrisă de autor pe alocuri nu este ceva nou pentru voi, însă o să vedeți că modul de a aborda-o este diferit, dintr-o direcție diferită față de ce ați citit până acum. Temele luate la mărunt de autor sunt distincte, de la frică, conștiință, feedback-ul realității înconjurătoare, focalizarea și defocalizarea, piramida adevărului, agresor vs agresat, controlatul devine controlor la rândul său, marketingul, bănuțul, femeia și bărbatul, spirala vibrațională, respirația minții, tehnici spirituale, înțelepciunea populară, legea evoluției conștiinței.

O dată ce ați hotărât să o cumpărați, ceea ce vă recomand este să o citiți pe îndelete, nu vă avântați asupra ei. E nevoie de asimilarea a tot ce ați citit.

Reclame

13 gânduri despre „De la Big Bang la Dumnezeu – mintea care te minte

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: