Învață să visezi – Susan Elizabeth Phillips

Autor : Susan Elizabeth Phillips

Titlul : Învață să visezi

Editura : Lira

Pagini : 445

Traducere : Diana Țuțuianu

Seria : Cărți Romantice

Învață să visezi, e cartea care te trece prin foc și gheață, cartea care te face să suspini, să zâmbești, să visezi. Este cartea care pur și simplu te învață cum să-ți păstrezi încrederea, să realizezi că ghinionul, nefericirea și deznădejdea nu te pot înfrânge, asta doar dacă ești suficient de puternic și iubirea pentru propriul copil te face să lupți până la epuizare. E cartea ce îți arată că uneori dorința de a renunța la viață este cea mai bună decizie, e cartea care îți arată că soarta te poate pune la cele mai grele și înfricoșătoare încercări, că viața mereu are o fărâmă de susținere, de dorință de a iubi, visa și trăi, din nou.

Autoarea ne încântă cu două povești minunate. Diferența dintre ele este mare, te duce de la suferință la confort, de la o relație unde demonii, suferința și trecutul te zdruncină până în străfundul inimii, până la o relație nebunatică și dorința de a fi iubită de persoana pe care o iubești încă din copilărie.

Inițial coperta cărții te duce cu gândul la cu totul și cu totul altceva. Însă esența ei este absolut surprinzătoare. Foarte rar găsești cărți care să te țină într-o stare de nefericire, anticipare, suferință și empatie până la pagina 200, aproape jumătate din ea este despre suferința și iubirea unei mame, pe care îți este imposibile să nu o apreciezi și să-ți fie un bun exemplul între relația, mamă – copil. Te acaparează și cu durerea unui bărbat ce încearcă să depășească modul tragic și stupid în care își pierde soția și fiul. Durerea acestuia este atât de bine pusă în valoare încât te îndeamnă să îl încurajezi, în gândul tău, că trebuie să fie puternic și să lupte cu disperarea.

Totul este atât de bine pus în valoare încât singurul motiv pentru care o vei abandona, doar pentru câteva minute, cel mult o jumătate de oră, este datorită intensității ei, simți nevoia de a te detașa puțin de impactul emoțional.

Mi-a plăcut, mă bucur că am citit-o și că face parte din bibliotecă mea, însă nu se află printre cărțile pe care le-aș putea reciti. Însă cu certitudine îți va rămâne în minte și suflet.

Nici de această dată autoarea nu ne-a dezamăgit cu minunatele ei creații. Învață să visezi, este o continuare a fraților Bonner, ne-am savurat serile cu, Un partener ideal, povestea fratelui fotbalist și în acest roman vom face cunoștință cu ceilălți doi frați Bonner.

Rachel Stone, se trezește într-o relație toxică, după copilăriea dramatică, părăsită de mamă, aceasta fiind sub influența drogurilor, este crescută de bunica sa, în stilul credincios și sfios. Toate astea până când îl cunoaște pe marele Predicator, Dwayne. Ea îl percepe ca pe omul puternic, credincios și bun, el o vede ancora lui de salvare prin inocența și bunătatea ei. Însă, după o perioadă Rachel vede diavolul și omul fără scrupule, luând banii oamenilor folosindu-se de credința și disperarea lor. Dezgustul față de toată această căsnicie întrece orice prag din momentul în care se vede în postura de a posta ca femeia minune, cea care poate face miraculoasele vindecări. Însă înșelătoria soțului se termină într-un mod tragic, acesta încearcă să scape de arestare, însă avionul cu care voia să fugă, se prăbușește și odată cu acesta și siguranță lui Rachel și a fiului ei. Timp de trei ani Rachel trece prin cele mai drastice momente, fără bani și cu teama că ziua de mâine va fi și mai rea. Atacul angajatorului și boala fiului o fac să părăsească cât de curând așa zisa siguranța a casei. Cele câteva săptămâni în care a dormit în mașină și mica ei economie financiară epuizată, o fac să se întoarcă în orașul unde a locuit cu soțul ei, încercând să caute Biblia soțului, crezând că acesta a ascuns un indiciul despre unde se afla banii și ca totul să întreacă așteptările, mașina i se strică. Toate încercările și momentele petrecute la limita supraviețuirii o învață ce înseamnă să fii mama, ce înseamnă să te înfometezi pentru a păstrat infima provizie de alimente cu scopul de a-ți hrăni copilul, aceasta constând în câteva fructe la mâna a doua și un bidon cu apă. Dușmănia locatarilor este atât de aprigă împotriva ei, încât trezește revoltă și dușmănie.

Gabe Bonner, cu inima frântă după decesul soției și al fiului, hotărăște să se întoarcă alături de părinți și frați.

Drama a marcat familia Bonner, părinții lui fiind pe punctul de a divorța. Gabe, își îneacă disperarea și durerea în alcool și nepăsarea propriei vieți. De multe ori chiar încercând să-și pună capăt vieții cu arma care o ținea în corpul de mobilă de lângă pat, ajungând să-și deteste slăbiciunea de a nu avea puterea să o facă.

Gabe se instalează în fosta casă a lui Rachel, actuala casă a fratelui său fotbalistul. Întâlnirea celor doi este profund emoționantă, te trezești în bătălia a doi oameni greu încercați de viață, dar și cu temperamente diferite. Ea cea care nu a renunțat încă să lupte, el doar târându-se prin viață și așteptând ca totul să se sfârșească.

Cum vor reuși să se salveze unul pe celălalt, cum vor depăși obstacolele, dușmănia și concepția locuitorilor și a familiei lui asupra ei, veți afla doar citind cartea.

Ethan Bonner, preotul comunității se luptă cu propriile lui bătălii. Kristy secretara lui Ethan, femeia cuminte, pioasă și eficientă. Aceasta a acceptat slujba de secretară în parohie datorită iubirii ce i-o poartă lui Ethan, încă din copilărie visul ei fiind acela de a deveni profesoară. Întâlnirea lui Kristy cu Rachel o face să realizeze că este timpul să se revolte, este timpul să îl facă pe Ethan să o remarce, este timpul să facă loc unor schimbări în viața ei. Rachel o sfătuiește că toate aceste schimbări trebuie făcute pentru ea însăși și nu pentru a atrage atenția unui bărbat meschin și obișnuit că totul i se cuvine.

Bătălia dintre Ethan și Kristy este pastila care te binedispune și-ți dă echilibrul necesar după drama și amalgamul de sentimente provocate de prima parte a cărții.

Reclame

16 gânduri despre „Învață să visezi – Susan Elizabeth Phillips

Adăugă-le pe ale tale

  1. Am citit toate cartile autoarei si da, o ador. Invata sa visezi este cea mai frumoasa din seria Chicago Stars si da, marturisesc ca demult n-am asteptat cu atata ardoare un titlu sa-l inhat de la chioscurile de ziare.
    Ma bucur ca ti-a placut, era si pacat sa fie altfel.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: