Marc Levy – Șapte zile pentru o eternitate.

Autor : Marc Levy

Titlul : Șapte zile pentru o eternitate

Editura : Trei

Pagini : 251

Traducere din Franceză – Marie-Jeanne Vasiloiu

Pentru a menține echilibrul și interacțiunea dintre oameni, Dumnezeu și Diavolul au câte un ucenic pe pământ.

Lucas, este demonul însetat de dezastre, nimic nu-l poate opri din a lăsa în urma lui o catastrofă; setea lui de vărsare de sânge, oameni dezmembrați, ambuteiaje cu victime și furturi sunt cele care-i dau satisfacție. Într-o cameră de hotel găsește o carte lăsată de fostul locatar, despre viața lui Hitler, nu era el un fan al cititului, dar acea carte este exact pe gustul lui, personajul îi oferă satisfacție, dorindu-și să-l fi cunoscut.

Zofia, ucenica lui Dumnezeu, cu o forță de neimaginat, bunătate, dăruire și empatie. Zofia lucrează în portul de nave, pentru ea asta este o misiune care nu-i oferă timp să se liniștească sau să se plictisească, având grije de bărbații muncitori și hotărâți ca la sfârșitul zilei să ducă familiei un ban în plus, dorința lor de muncă îi face de cele mai multe ori să ignore pericolul la care sunt supuși.

Bunătatea Zofiei trece orice graniță. Aceasta este hotărâtă să-i ajute pe dependenții de droguri, alcool, oferindu-le sprijin celor care nu-și mai doresc să trăiască, celor care renunță să lupte cu viața, fiind alături de ei. Una dintre ființele care au cedat impulsului de a lua-o pe calea distrugătoare și plină de pericole, este prietena ei Mathilde.

San Francisco, orașul plin de viață, dar și plin de pericole. Locul unde autorul îi plasează pe protagoniștii noștri. Un oraș într-o schimbare constantă, nimic din ceea ce este azi nu va fi și mâine.

Dumnezeu și Diavolul hotărăsc că omenirea a pierdut controlul asupra vieții lor și că este timpul să domine doar o singură putere; binele sau răul. Aceștia se pun de acord să semneze un contract. Pentru marea bătălie fiecare dintre ei trimit pe pământ câte un reprezentant.

Lucas și Zofia încep o bătălie pe care la început niciunul dintre ei nu o realizează. Totul începe de la restaurantul în care Zofia și Mathilde hotărăsc să se recreeze. La un moment dat Zofia simte că ceva nu este în ordine, restaurantul parcă este învăluit de o umbră prevestitoare de rău. Zofia începe să strige la oameni să părăsească locația, cât mai repede, însă totul este atât de neașteptat încât un bubuit puternic zguduie clădirea, totul începe să se distrugă în jurul lor.

Prietena ei este grav rănită, cu ajutorul lui Zofia, Mathilde este dusă la spital, acolo începe să primească primul ajutor, însă pentru Luca supraviețuirea lui Mathilde și a altor persoane este un eșec. Întâlnirea celor doi îl pune pe Lucas într-o situație în care este nevoit să renunțe la a-și duce planul până la capăt. Ceva din atitudinea și bunătatea lui Zofia îl atrage pe Lucas.

Planul lui Dumnezeu și al Diavolului capătă o întorsătură neașteptată. Evenimentele și atracția dintre cei doi protagoniști te atrage și te binedispune.

Cum va decurge lupta dintre cei doi și ce decizii vor lua, puteți afla doar citind cartea.

De mult timp nu am mai citit o carte scrisă de un autor francez. Mi-a plăcut acțiunea și modul cum a decurs narațiunea. Se simte influența franceză, ba chiar pe alocuri are și o tentă din stilul acela specific Englezesc.

Reclame

6 gânduri despre „Marc Levy – Șapte zile pentru o eternitate.

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: