Vacanța perfectă începe cu tine și dorințele tale.

Imaginați-vă o zi ca oricare alta, pregătită de-a explora site-uri și oferte traving pentru scrierea unui nou articol, dedicat împătimiților de vacanțe exotice și culturale.

Da, gândiți-vă ce tentații, ce gânduri, visând să poți merge în una dintre acele experiențe inedite – e exact ca și cum ai tenta un copil cu un bol cu bomboane. N-am putut rezista provocării date de agenția Christian Tour, în care ne oferă trei destinații turistice cu timp limitat de îmbarcare. Marea provocare fiind că timpul de pregătire este de cinci ore.

Numai, gata, m-am hotărât! Voi pleca în vacanță. Singurul impediment este că voi fi nevoită să mă încadrez în bugetul alocat vacanței și timpul, care nu este foarte mare. Pentru a profita cât mai mult de vacanță trebuie să găsesc o ofertă bună, lista cu punctele turistice, tentațiile oferite, biletul de avion, toate aceste să se încadreze în dorințele mele. Timp puțin și multe planuri.

În fine, ce mai tura-vura. Trebuie să vă arăt ce-am găsit și să împărtășesc cu voi entuziasmul meu, situ-l și ofertele propuse de Christian Tour

Uitându-mă pe intinerariu agenției, circuite Christian Tour, am găsit oferte și tentații superbe, unele foarte atractive.

Nici dacă aș fi planificat totul cu mult timp în urmă și nu mi-ar fi ieșit așa de bine. Lista cu punctele turistice dorite de mine și ofertele lor sunt cele care m-au convins să aleg provocarea agenției. Sunt atât de multe lucruri pe care îmi doresc să le experimentez și să le vizitez. Din toate am ales să vizitez; Farmecul Umbriei – Italia, Iordania Experience și fascinanta Japonia.

Farmecul Umbriei

Vatican

Gubbio
Assisi

Umbria, regiune deluroasă situată în Italia, împărțită în provinciile, Perugia și Temi. Aceasta a fost denumita după tribul Umbria, locuitori ai secolul al VI – I.Hr. O regiune cu un farmec și o istorie aparte. Obiectivele turistice culturale oferite de regiune sunt diverse cu un intinerariu istoric captivant. Putem vizita Assisi, cu nenumăratele ei catedrale, fiind cunoscut ca locul de naștere al Sfântului Francisc, fondator al ordinului franciscan în anul 1208, locul de naștere al poetului latin Propertius, Bazilica Sfântului Francis; lăcașe de cult în stil gotic, Temple of Minerva, Museo Diocesano e Cripta di San Rufino, Ermo delle Carceri, Basilica di Santa Chiara, Chiesa Nuova, Silent Retreat Center, Assisi Retreat Center.

In Perugia, nu putem rata Muzeul și Fabrica de Ciocolată Perugina, una dintre cele mai renumite mărci producătoarele de ciocolată din Italia, vom descoperi secretele „hranei zeilor”, vom vizita muzeul special care deține istoria Peruginei, ne vom plimba prin Pizza Italia, vom explora cetatea Rocca Paolina, Cathedral of San Lorenzo, Galleria Nazionale dell”Umbria și centrul vechi al orașului spre Fontana Maggiore. Fiind recunoscut de asemenea și pentru gastronomie. Trufele, o delicatesă care creste în pământ, de regulă în pădurile foioase, fiind descoperite cu ajutorul câinilor sau porcilor dresați special.

Iordania Experience

Wadi Rum, Valea Lunii

Templul lui Hercule, Amman
Mânăstirea Petra

Iordania, țară arabă din Orientul Apropiat, denumită și Regatul Haşemit. Ne va încânta cu minunata ei cultură și istorie. Un teritoriu sărac în resurse, dar bogat în istorie.

Cu punctele turistice vaste, una dintre ele, Valea Lunii – Wadi Rum. Aceasta este o vale de nisip și granit, numele său provenind de la rădăcina aramaică care înseamnă ,, înalt sau elevat”. Ne vom încânta ochii cu desene murale și cele de tip graffiti. Valea Lunii devenind cunoscută și din cartea ofițerului britanic T.E. Lawrence, care a traversat Wadi Rum de mai multe ori în timpul revoltei Arabe din 1917 – 1918, una dintre formațiunile stâncoase din Wadi Rum a fost numită, Cei șapte piloni ai înțeleptului, dupa cartea lui Lawrence. Satul Wadi Rum are locuitori beduini, corturi făcute cu blană, case adunate, iar școala fiind împărțită în școală de fete și școală de băieți. Aceasta este un punct turistic bun pentru alpiniști, dar există și posibilitatea de a merge în safari, camparea sub stele, echitație și peisaje deșertice în formațiuni de rocă masivă.

Mai putem vizita, Templul lui Hercule – Amman. Amman, o regiune cu o istorie vastă, astăzi un oraș modern. Putem vizita muzeul Amman Citadela, Jordan Archaeological Museum, The Jordan Museum, The Children’s Museum; teatrul, amfiteatrul și istoria Roman theater; galeria de artă și muzeu Jordan Național Gallery of Fine și nu în ultimul rând, Templul lui Hercule, o atracție inedită datorită și legendei.

Mânăstirea Petra – Orașul de piatră, un oraș antic, unul dintre cele mai celebre situri arheologice din lume, datorită faptului că este săpat în stâncă în stil grecesc, cu o înălțime de 42 de m, unde s-a turnat și partea finală a filmului ,,Indiana Jones și ultima cruciadă” Nu poți rata sculptura făcută cu atâta migală și pricepere, care este o minunăție. Din punct de vedere gastronomic, cu siguranță va fi o experiență inedită, care-ți lasă apă în gură.

Japonia-Țara Soarelui Răsare

Geisha
Lacul Ashi lângă Muntele Fuji
Tokyo

O vizită în faimosul Tokyo este visul oricărei persoane, metropola fiind plină de atracții inedite și îmbulzeala de suflete într-o continuă mișcare, e adrenalina perfectă. Cu o infrastructură modernă și bine pusă la punct, te poți bucura de toate atracțiile oferite. Visul copiilor cât și al nostru este faimosul Disneyland, pășim în lumea magică a micilor prichindei, așa cum o văd ei, cu îndrăgitele personaje animate. După forfota orașului te poți relaxa vizitând Lacul Ashi, cu albastrul său intens, care este o oază de liniște și relaxare, situată lângă muntele Fuji. Dacă sunteți pregătiți ne vom îmbarca în nava piraților sau putem face o mică plimbare cu bărcuța în stil pirateresc. Această zonă este cunoscută pentru apele termale, jeturi de aburi, fum, apă sulfuroasă și clocotitoare, datorită zonei vulcanice. Atracția gastronomică fiind, ouăle negre, fierte în apa sulfuroasă. Acestea sunt recunoscute că îți prelungesc viața cu șapte ani mai mult, pe lângă acestea putem gusta cartof copt dulce.

Nu putem părăsi zona până nu cochetăm cu faimoasele vestimentații, o atracție inedită pentru doamne sau dansul Geişhilor, o combinație între seducție, tradiție și artă.

Cu toate aceste informații înmagazinate, nu ne mai rămâne decât să ne îmbarcăm și să plecăm la drum.

Reclame

10 gânduri despre „Vacanța perfectă începe cu tine și dorințele tale.

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: