Împreună putem reuși.

La un moment dat în viață o întâmplare îți poate marca viața. Pentru mine și cu siguranță nu sunt sigura care are o slăbiciune asupra copiilor. Cele mai mult mă emoționează copiii cu probleme de sănătate, orele interminabile într-un spital, teama lor cât și a părinților asupra a ceea ce va urma, singurătatea, visele, dorințele și gândurile lor.

Îmi aduc aminte de un tânăr în vârstă de 17 ani, este o amintire pe care nu am putut să o uit, cu toate că au trecut ani de atunci. De la un accident de mașină a rămas invalid, pe parcurs sănătatea i-a devenit și mai precară, nu vreau să intru în detalii, însă cert este că atât el cât și familia doar așteptau să vină sfârșitul. Ochii lui exprimau mai mult decât o pot face cuvintele, teamă, dorințe, regrete, parcă încerca să-și facă o lume imaginară a ceea ce și-ar dori să fie, pentru puținul timp cât i-a mai rămas, un tânăr, un adolescent normal.

În acele momente mă gândeam ce ai putea face pentru el ca totul să fie mai simplu să îi poți da un strop din libertatea noastră a celor din jurul lui, să-l duci la un film, la o plimbare prin parc, la o terasă, să povestească cineva cu el lucruri amuzante, să îl scoți din starea aceea și din încăpere pentru câteva ore, să-i oferi amintiri, ca tot ce a îndurat să fie mai puțin dureros. Cu toate astea, cert este că nu este ușor și cu siguranță familia se agăța și de cea mai mică speranța, o minune.

De atunci gândul meu a fost ca la un moment dat să înființez o asociație caritabilă, bazându-se pe strângerea de fonduri pentru tratamentul copiilor cu probleme de sănătate, însă ceea ce va fi diferit, va fi posibil cu ajutorul membrilor asociației, voluntarilor să mergem în unitățile de sănătate, spitale, să oferim un gram de veselie, bună dispoziție, să le aducem un zâmbet, toate astea împreună cu ajutorul contribuției financiare a persoanelor din societate, a medicilor, împreună cu membrii spitalului din unitatea de pediatrie și nu numai, să le oferim activități diverse, în funcție de necesitățile fiecărui pacient, să le oferim o mică bibliotecă în incintă, să achiziționăm jocuri cu console, puzzle-uri, etc.

Pentru cei care se pot deplasa în afară incintei spitalicești, sub supravegherea unui cadru medical și cu o unitate de transport adecvată, să îi ducem la un film animat, la o cofetărie, în parc, grădină zoologică, etc.

Pentru cei care nu se pot deplasa în afară incintei spitalicești, putem angaja un clown, citim povești, jucam jocuri; șah, monopoly, remi sau cel mai important este interacțiunea cu ei, ascultându-i, fiind acolo și oferindu-le atenția și interesul nostru.

Avantajul de a face toate astea este că oferi bucurie, dar cel mai important este că acei copii, tineri, datorită ție vor deveni oameni mai buni, vor aprecia mai mult ceea ce este în jurul lor cât și persoanele din viața lor. Vor deveni oamei de încredere, bun-simț, moralitate, compasiune, bunătate, determinare, responsabili. Toate acțiunile tale îi vor influența și le vor da o altă perspectivă, concepție asupra vieții.

Cu toate astea cred că unele din activitățile de mai sus le putem face și fără să investim financiar, ci doar oferind o bucată din timpul nostru, petrecând-o în compania lor. La suprafață totul pare ideal și ușor însă nu este și te mai trezești și cu tot felul de reguli deplasate, care te țin în loc, reacțiile sunt unori ieșite din comun sau sceptice. Încă mai ducem o luptă cu noi înșine și cu ceilalți.

,, Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credite: www.avbs.ro, compania de intermediari credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

Cititor necunoscut

citește ce vrei, când vrei, cum vrei

Stări (in)depedente de alți oameni.

Nu ești niciodată singur, ci ai ocazia să fi tu însuți.

Zâmbetul Soarelui

Un blog de Sorina Chirilă

vipera de biblioteca

Nu fac recenzii, nu povestesc carti, doar imi spun impresia lasata de o carte .

Un inger visator

despre mine si ceea ce ne înconjoară

Andreea Mătea

OPEN HAPPINESS

TEEN THOUGHTS

"writing is a way of talking without being interrupted" — Jules Renard

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

Dana-Georgiana Mortan

~ Nihil sine Deo ~

Read it out

”I`ve lived a thousand lives.”

Jocul de-a v-ați ascunselea

”Îmi plac domnițele la ananghie. De aceea nu mă grăbesc să le salvez. Îmi lasă mai mult timp să mă bucur de spectacol!”

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

Ela Albu

Fashion blogger

%d blogeri au apreciat asta: