Destine paralele – Christina Courtenay

Autor – Christina Courtenay

Titlul – Destine paralele

Pagini – 331

Editura – Lider

Traducere -Ileana Dinu

Se presupune că atunci când două suflete pereche se despart într-un mod tragic, spiritele lor nu-și găsesc liniștea până când vinovații nu plătesc sau până când se găsesc unul pe celălalt. Revolta și iubirea îi face să rămână atașați de locul unde au cunoscut iubirea și tragedia, ba chiar căutând decenii, secole la rând, acea persoană care se aseamănă cu persoana iubită. Atunci când găsesc acea persoană, spiritele încearcă să le transmită sentimentele, trăirile de revoltă, pasiune, dezamăgire sau cerând ajutor prin prisma viselor, manifestându-se prin apariția unor spectre sau voci.

– Iubito…
Cuvântul neașteptat o făcu să tresară și se întoarse să se uite prin încăpere. Nu era nimeni.
– O, Dumnezeule, am din nou impresia că aud voci! Își duse o mână la frunte, aplecându-şi capul, scuturându-l ușor.
– Iubito… vocea murmură din nou și în același timp Melissa simți ceva care-i mângâie obrazul. Simți că se sufocă, își duse mâna la față, cercetând încă odată încăperea.
Probabil a fost vântul. ….

Scriitoarea Christian Courtenay ne pune în prim plan două cadre diferite, în primul cadru povestea a două persoane din timpurile noastre și în cel de-al doilea, povestea de iubire dintre Sibella și Roger, în anul 1460.

Cele două povești se desfășoara în mod concomitent, fiind legate una de cealaltă prin protagoniștii noștri Melissa și Jake. Acțiunea este plasată în Conacul Ashleigt, Kent, atât în zile noastre cât și în urmă cu șase secole, secolul al XV-lea.

Ați simțit vreodată că un loc pe care nu l-ați mai văzut sau o persoană pe care nu ați mai întâlnit-o niciodată, până în acel moment când sunteți acolo, vă dau senzația de déja-vu? Cam așa se desfășoară povestea noastră.

Melissa și Jack sunt dezamăgiți de parteneri. Aceștia cunosc dezamăgirea și durerea provocată de persoanele iubite.

Melissa și fiica ei de 12 ani sunt părăsite de soț, respectiv tatăl. După divorț acesta intră într-o altă relație, cu toate că în momentul în care îi cere lui Melissa divorțul acesta motivează că nu au avut timp să se descopere pe ei înșiși, căsătorindu-se mult prea tineri. Melissa termină facultatea de istorie, profesând ca genealog. După decesul mamei și al bunicii aceasta se hotărăște să-și facă arborele genealogic, descoperind-o pe mătușa ei Dorothy, sora bunicii, în Kent, conacul Ashleigh.

Jack este de profesie medic veterinar și tatăl unei fetițe de 12 ani Amy. Soția îi decedează într-un accident de mașină.

Relația dintre Jack și soția lui începe să se degradeze cu timpul, pe fondul mutării din Londra în Kent. Aceasta devine revoltată și nestatornică după ce nu mai poate să participe la evenimentele sociale oferite de Londra și apariția micuței Amy. Aceasta decide că este timpul să se despartă, el o lasă, dându-și seama că nu mai poate repara o iubire ce nu mai există. Plecarea ei se termină cu tragicul accident de mașină.

Mutarea Melissei și a lui Jack în Kent și evenimentele survente pe parcursul vieții lor pot fi catalogate destin, soartă sau poate că ei sunt persoane predestinate de viitor, trecut și de o iubire pierdută. Cei doi sunt nevoiți să facă față unor vise și trairi stranii, asemănarea dintre ei și persoanele din visele lor este uimitoare.

Modul devastator în care cei doi iubiți Sibella și Roger sunt despărțiți sau prin câte trec ca să fie împreună și cum s-au cunoscut, este foarte profund descrisă.

– Roger? Reuși să-i rostească numele și-i văzu pe ceilalți prezenți cum zâmbesc. Evident, presupuneau că ea își găsise dragostea și erau fericiți pentru ea. Dacă cineva merita fericirea, aceea era stăpâna lor, așa i-a auzit murmurând. Dar unde era Roger? Nu-l putea vedea și teama puse stăpânire pe ea. Fără el nu se ducea nicăieri. Mama ei se apropia, îi făcea semne, dar Sibella îi rezista cu toată puterea.

– Nu! Nu plec fără el. Lăsați-mă în pace! Mama clatină tristă din cap, iar Sibell realiză că nu mai avea rost. Era timpul ca ea să plece și trebuia să creadă că se va întâlni cu Roger, când va ajunge la destinație. Începu să se roage șovăitor, atârnându-se de speranța că Dumnezeu îi va aduce împreună. Trebuia să creadă în el. El va face ca totul să fie bine.

– Roger, murmură ea cu glas răgușit, înainte de a capitula.

– Roger, dragostea mea…

Melissa și Jack încearcă să descopere ce s-a întâmplat cu cei doi iubiți, ce i-a despărțit și să-i ajute să se regăsească. Punerea celor două trupuri unul lângă celălalt într-un cimitir, după 6 secole, le aduce celor doi liniștea și o iubire cum nu au mai simțit niciodată, aceasta depășind normele normalului, o iubire pe care au împărtășit-o și cu 6 secole în urmă.

Scriitoarea descrie atât de bine trăirile, sentimentele și acțiunea încât parcă te plasează acolo. Iți dă fiori pe șira spinării. Aceasta a pus amprenta mai mult pe evenimentele sufletești ale poveștii sau cel puțin pe mine m-a făcut să văd totul cu alți ochi. Cartea fiind genul care îmi atinge punctele sensibile, mă seacă de puteri, deși încercările mele de a mă îndepărta de ele sunt anemice. Uneori am nevoile de o săptămână să-mi revin după impactul emoțional. Totul este creionat atât de bine încât te plasează în mijlocul evenimentelor. N-ai să găsești pasaje de poveste în care să ducă acțiunea cu încetinitorul, ci din contră, te duce de la un eveniment la altul cu o rapiditate care nu-ți dă voie să respiri, să te destinzi de amalgamul trăirilor.

Dacă vreți să știți ce au descoperit Melissa și Jack despre Sibella și Roger sau despre evenimentele din viața celor două cupluri, trebuie să o citiți. O carte captivantă, incitantă și emoționantă.

Reclame

2 gânduri despre „Destine paralele – Christina Courtenay

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: