Obstacole – Lloyd Douglas

Autor – Lloyd Douglas

Titlul – Obstacole

Pagini – 365

Editura – Orizonturi

Traducere – Ludmila Cernaşov, Alina Herişan și Genoveva Simulescu

Romanul Obstacole te duce în lumea tânărului Jack Beaven, acesta își dorește consacrare în lumea medicală, dar pentru a dobândi această consacrare este vital să-ți iubești meseria, să depui pasiune, devotament, efort supraomenesc, determinare, să renunți la relații și iubire. Pasiunea pentru medicină face din el un tânăr hotărât, dar în combinație cu o curiozitate dincolo de imaginabil, formează omul profesionist. Dorința lui Jack de a descoperi corpul uman devine inimaginabilă, insistând să caute o explicație chiar și acolo unde alții au renunțat.

O mare influență o are și filozoful profesor Tubby Forreste. Acesta are o atitudine foarte severă și își dorește ca fiecare meserie aleasă să fie făcută cu îndemânare, punând în evidență că cunoștințele lor medicale pot salva vieți omenești, și totul trebuie făcut bine. Pentru a ajunge la un astfel de profesionalism, în a fi om de știință cu adevărat, este fundamental ca lumea din jurul tău să nu fie o preocupare, să devii fidel meseriei și credincios. Persoana ta să devină indispensabilă pentru știință și medicină.

” Trebuie să lăsați la o parte sentimentele, lăsând să se manifeste doar inteligența. Cu cât va fi mai redusă participarea emoțională la activitatea dumneavoastră, cu atât mai reușite vor fi rezultatele ei.”

Relația dintre profesorul Tubby și Jack este cu adevărat savuroasă. Asistăm la replici acide, bătălia verbală dintre cei doi este uneori amuzantă, dar alteori te face să îl detești pe profesorul Tubby, datorită durității și modului implacabil în care se comportă – fiind foarte jignitor. Pe parcurs relația dintre cei doi devine foarte strânsă. Tubby vede în Jack un nou om de știință și medic care va salva multe vieți, îi vede inteligența și pasiunea pentru medicină. La rândul său Jack îl stimează pe profesorul și omul de știință Tubby, îi apreciază filozofia, devotamentul, inteligența, pasiunea și fidelitatea.

După ce Jack ajunge medic și devine asistent universitar, o cunoaște pe Audrey Hilton. Intre cei doi se înfiripată o frumoasă poveste de dragoste. Însă ce va alege Jack, devotamentul total asupra medicinei sau iubirea pentru Audrey? Şi ce influență va avea Tubby asupra lui Audrey, dacă va renunța la Jack sau nu. O să avem parte și de acțiune. Jack descoperă cauza unor îmbolnăviri în rândul copiilor, factorul care a dus la efectele secundare ale apei potabile. Descoperirea îi va pune viața în pericol.

O carte unde ai șansa să afli informații din lumea medicală, termeni, dar și să descoperi ce înseamnă să te dedici în totalitate pasiunii, și lupta din interiorul ființei umane dintre două iubiri, una fizică și alta profesională.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: