Pasiuni Ascunse ” New York” – Rodica Mijaiche

Magic and Books
Pasiuni Ascunse New York

Autor – Rodica Mijaiche

Titlul – Pasiuni Ascunse „New York ”

Pagini – 272

Editura – Librex

”Alexander mă surprinde, ridicându-mă în braţele lui puternice şi rotindu-mă cu uşurinţă, provocând aplauze în jurul nostru. Încerc să zăresc ceva prin ceaţa provocată de aburii emanaţi în încăpere, totul părând parcă şi mai neclar în lumina când albastră când roşie, intermitentă. Mă simt de parcă aş fi în altă lume…”

Prima dată când am văzut cartea m-am gândit la genul acela de roman ca în basme, unde broscuța se îndrăgostește de prinț și vice-versa, dar varianta din secolul nostru. Ei bine, la primele pagini te cam duce pe acel tărâm, dar doar la început, unul dintre cadre este cel în care Alyssa își aruncă masca și Chase o găsește, acesta o ia cu gândul de a afla cine este misterioasa femeie, parcă m-a dus în basmul Cenușăresei. Mă da, nu prea mi-a plăcut faza asta sau cea în care îi tot adresează apelativul ” pisicuță „, însă nu m-a deranjeazat în așa măsură încât să-mi strice bucuria de a o citi. Doar că am eu o chestie cu apelativele astea, de aceea nici nu le folosesc. Asta este tot ce m-a deranjat, cred că cuvântul „deranjat” e prea mult spus… „Folosesc apelativele doar pentru copii.”

Dincolo de inconvenientul menționat mai sus, ce este strict personal, nu că ar fi ceva rău că autoarea a folosit acel apelativ… în rest am avut doar palpitații, zâmbete, entuziasm și îmi venea să îi zic autoarei să-mi dea mai mult, vreau mai multe detalii.

Ce mi-a plăcut, păi, sunt multe și chiar bune: acțiunea, cadrele, personajele – aici mi-a plăcut că a pus accentul pe mai multe cupluri sau viitoare cupluri și nu s-a axat doar pe unul singur. Cuplurile fiind legate prin prisma familiei, prieteniei, toate au o legătură: acțiunea cu familia, familia cu viitoarea iubire, prietenia cu familia, of, un amalgam de nebunie frumoasă și incitantă.

”Inspir adânc şi mă aşez pe scaunul oferit. Îmi pun mâinile în poală şi-mi fac curaj să mă uit la el. Intensitatea privirii lui mă face să mă foiesc pe scaun.

Nu ştiu ce crezi că faci, domnişoară Martinez, dar nu eşti aici pentru a lega o prietenie cu nepoata mea, îmi spune cu vocea hotărâtă şi dură pe care o cunosc deja atât de bine…”

Alexander Chase, fondatorul publicației de succes The Chase. Chase nu provine dintr-o familie înstărită ci devine bogat prin propriile lui forțe, determinare și ambiția de a ieși din mizerabilul cartier Bronx, cu dorința de a le oferi mamei și surorii o viață mai bună. Toate astea cu ajutorul unui om bun, un om pasionat de cercetare în sfera farmaceutică

Cu îndemnul și contribuția financiară oferită de acesta, Chase devine omul de azi. Un bărbat șarmant, atrăgător, puternic, iscusit, atracția supremă asupra femeilor, dar și un bărbat dur și de neînduplecat în meseria lui. Trecutul lasă urme adânci. Mai ales când îi pierzi sora și tot ceea ce mai poți face este să încerci cum poți să ai grije de nepoata ta, să îi fii alături așa cu știi tu mai bine. Nu prea se descurcă el bine, adolescenta îi cam dă bătăi de cap, aceasta simțind lipsa sprijinului unui membru feminin. Clarice are probleme cu alcoolul și intră într-un grup de adolescenți ce consumă droguri și alcool. Unul dintre adolescenții din acel grup nu-i nimeni altcineva decât fiul omului pe care Chase îi acuză de experimente ilegale și încearcă să dovedească că acesta le folosește pe oamenii străzii.

”Ea este tot timpul tristă. Tot timpul are ochii roşii, pleoapele umflate de plâns. Nu ştiu de ce, dar sunt sigură că eu sunt de vină. Se pare că fac numai lucruri greşite. Încerc să o ajut cum pot, dar de fiecare dată se răsteşte la mine sau mă bruschează.

Nu-i place să mă vadă în preajma tatei. Dar eu îl iubesc pe tati atât de mult. Oftez cu tristeţe în timp ce urc scările către camera mea...”

Alyssa Martinez, până la vârsta adolescenței are tot ce și-ar putea dori o tânără, însă nu totul. După nașterea ei mama pică într-o depresie, ce încetul cu încetul se agravează, aceasta devine geloasă pe propria fiică că i-a furat dragostea soțului, respectiv tatăl. Alyssa crește cu proasta impresie că nu este o fată frumoasă și devine complexată. Asta datorită mamei ce-i reproșa mereu că este urâtă, neîndemânatică, împiedicată. Problemele din familie devin și mai grave din momentul în care tatăl este ucis de unul dintre asociații lui, Samuel Gill. Dorința lui Gill de a face experimente ilegale îl face să-și ucidă cei doi asociați. Fratele Alyssei este martor la oribila crimă, din acel moment totul se destramă. Alessandro fuge, sora Alyssei moare în urma unei supradoze în combinație cu alcoolul. Alyssa rămâne fără casă și cu creditorii care s-au avântat asupra ei ca ulii și cu mama având probleme psihice. Din viața aceea, oarecum cu privilegii, cele două ajung să locuiască în mizerabilul cartier Bronx.

De aici acțiunea devine și mai palpitantă, autoarea combină prezentul cu trecutul. Personajele încep să-și joace rolurile, unele dintre ele pe ascuns: cum ar fi fratele Alyssei care a avut grijă de ea din umbră, relația dintre Chase şi Alyssa, prietenia Alyssei cu frumoasa fotomodel Regina şi prietenul ei cel mai bun Carlo. Implicarea Alyssei în intervievarea cercetătorului Gill și descoperirea făcută în privința experimentelor pe oameni, o pun în primejdie, aceasta neștiind legătura dintre ea și cel implicat în experimente – ca făcând pare din grupul de asociați ai tatălui ei. Casa îi este vandalizată, Chase hotărăște să o ia la el pentru a-i oferi protecție. Cum va decurge relația lor din momentul în care Alyssa află că Chase este copilul pe care tatăl ei l-a ajutat, va crede că a angajat-o și îi oferă protecție pentru că acesta se simte îndatorat omului care i-a schimbat viața? Se va întâlni Alyssa cu fratele ei, cum vor scăpa protagoniștii noștri din lupta cu dezvăluirea unor experimente oribile și ce secrete ascund din viața lor? Ei, asta rămâne de văzut, veți afla doar dacă citiți cartea.

Chase află că în interiorul redacției există un trădător care furnizează informații și îl fură. Cei doi trădători sunt Mark Jensen și sora vitregă Sara Jenner. Sara fiind fiica celui de-al treilea asociat al tatălui lui Alyssa, și acesta fiind asasinat de Gill. Sara împreună cu Gill pun la punct planul de a se răzbuna pe Chase pentru că investigațiile lui au dus la sinuciderea tatălui ei, inițial autoritățile au constata că tatăl Sarei s-a sinucis. Sara și Alyssa devin inamice, și conflictul dintre el devine și mai incitant din momentul în care Chase hotărâse să-i dea o atenție mai mare Alyssei. Cum va reacționa Sara în momentul în care află că tatăl ei nu s-a sinucis ci a fost asasinat chiar de omul cu care încerca să se răzbune pe Chase?

Mi-a plăcut cartea și mi-aș fi dorit să fi durat mai mult, dar nu-i nicio problemă, vom merge la cel de-al doilea volum să descoperim unde va duce relația dintre Alyssa și Chase și nu numai, îi avem și pe ceilălalți protagoniști, pe care abia aștept să-i descopăr.

4 gânduri despre „Pasiuni Ascunse ” New York” – Rodica Mijaiche

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

Cititor necunoscut

citește ce vrei, când vrei, cum vrei

Stări (in)depedente de alți oameni.

Nu ești niciodată singur, ci ai ocazia să fi tu însuți.

Zâmbetul Soarelui

Un blog de Sorina Chirilă

vipera de biblioteca

Nu fac recenzii, nu povestesc carti, doar imi spun impresia lasata de o carte .

Un inger visator

despre mine si ceea ce ne înconjoară

Andreea Mătea

OPEN HAPPINESS

TEEN THOUGHTS

"writing is a way of talking without being interrupted" — Jules Renard

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

Dana-Georgiana Mortan

~ Nihil sine Deo ~

Read it out

”I`ve lived a thousand lives.”

Jocul de-a v-ați ascunselea

”Îmi plac domnițele la ananghie. De aceea nu mă grăbesc să le salvez. Îmi lasă mai mult timp să mă bucur de spectacol!”

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

Ela Albu

Fashion blogger

%d blogeri au apreciat asta: