Ultima noapte de sex Prima noapte de dragoste – Ştefania Sandi and Bogdan Marcu

Autor – Bogdan Marcu and Ştefania Sandi

Titlul- Ultima noapte de sex Prima noapte de dragoste.

Pagini- 239

Editura- BookZone

Adam

„Sexul poate că mă defineşte mai mult decât dragostea. Haosul poate că mă defineşte mai mult decât liniştea. Incertitudinea poate că mă defineşte mai mult decât siguranţa.”
jurnalulunuiadam

Adam, genul de bărbat conştient de propria lui atracţie fizică, de metodele de atracţie şi o siguranţă în propriile lui atuuri învecinată cu stima de sine. Dependent de sex, iubeşte femeile, iubeşte relaţia intimă dintre un bărbat şi o femeie, iubeşte libertatea şi avantajele ei. Chiar el afirmă că dependenţa lui de sex este mai mare în comparaţie cu a celorlalţi bărbaţi, toate sunt deduse din conversaţiile cu prietenii lui. Nu-l interesează iubirea, cum vede o femeie ce-l atrage, instinctul se trezeşte la viaţă. Nu ştie ce este iubirea şi nici nu vrea să ştie sau să experimenteze, din tot ce a văzut la prietenii lui asta aduce doar necazuri şi bătăi de cap prea mari, durere, lacrimi şi sentimente investite cu urmări dureroase. Pentru a aduce o femeie în patul lui e în stare să se folosească chiar şi de avantajul banilor, nu-l deranjaza că a cumpărat-o, contează doar finalul. Şi cum de bani nu duce lipsă, se foloseste de ei la maxim, fiind în stare să cumpere femeia pe care o doreşte cu cea mai scumpă sticlă de vin, cu o geantă, cu o cină scumpă, o plimbare cu maşina, face totul pentru a avea-o. Statutul de burlac cu bani şi atrăgător îi face calea uşoară spre o viaţă trăită la maxim, își dorește să se desfete cu viața, cu beneficiile oferite de istețimea lui în afaceri, succesul și munca depusă. Dependenţa lui de sex este încă din adolescenţă, fiind fascinat de actul în sine, dar şi de femeie, dorinţa de a ajunge acolo l-a făcut şi îl face să mintă cu insolenţă, să promită şi luna de pe cer, să-şi calce în picioare orgoliul, doar ca să ajungă în patul femeii.

Eva

„Să nu te dai în lături din calea iubirii, draga mea. Nu-ți îngreuna calea spre fericire fugind de iubire doar pentru că, alături de ea, vine la pachet și un soi de teamă. Ascultă-mă pe mine, oricât ai fugi de iubire, dacă ea este sortită, n-ai cum să scapi. „

#tentațiileuneieve

Eva, dependentă de dragoste, dependentă de principiile de dragoste după care s-au ghidat bunicii ei. Pentru ea sexul înseamnă dragoste, iubire, dăruire. Nu s-a implicat în nicio relație intimă dacă nu a simțit că este îndrăgostită de el, de bărbatul pe care și-l dorește. Dezamăgirile au făcut-o să creadă că dragostea nu este destinată pentru ea sau cel puțin încă nu a găsit bărbatul care să se dedice în totalitate relației, să depună pasiune, iubire, devotament. După o despărțire întotdeauna pică în propria agonie, nu iese afară, devenind melancolică și fără puterea de a lua-o de la capăt. Își aduce aminte cu melancolie și dragoste de relația dintre bunicii ei, de privirea împărtășită de cei doi, de dragostea și puterea de lupta unul lângă celelalt, trecând peste toate obstacolele, Eva visează la o astfel de uniune cu partenerul.

Avem povestea a doi protagoniști în rolurile principale, fiecare își expune propria trăire, propriile frământări și idealuri. La început fiecare își descrie personalitatea, dorințele, trăirile și experiențele. După ce ai trecut de prologul personalității începi să intri în acțiunea propriu-zisă.

Când cititorul este femeie cartea capătă forme diferite, unele dintre noi ne gândim la ea ca la o poveste emoționantă, acea poveste în care noi, femeile, avem puterea de a îmblânzi un cuceritor și că finalului este întotdeauna ca în basme sau unele dintre noi putem deveni defensive, să blamăm personajul masculin, să-l urâm pentru insolența sa mult prea mare. Indiferent cum ai vede sau cum te-ai raporta personal la personaje, ideea e că este o carte ce mi-a adus suspans, mirare, incertitudine, m-a făcut să fiu sceptică că relația celor doi va funcționa. Și un avantaj este că povestea este reală, ne putem bucura de plăcerea de a intra în intimitatea fizică și sentimentală a două ființe umane, de a le descoperi personalitățile.

Eva

Fericirea unei femei nu trebuie să poarte cămășă, barbă și să aibă nume propriu.”

#tentațiileuneieve

Întâlnirea dintre cei doi și consecințele ei îi schimbă, ambii fac pași pe care nu i-au mai făcut până acum: Adam își consumă relația intimă fulgerătoare pentru prima dată în patul unei femei și nu la el acasă, ba chiar face o acțiune intimă pe care nu i-a mai făcut-o nici unei femei. Eva, întrece și ea granițele normalului ei, are o relație intimă fulgerătoare, pentru prima dată aceasta decide să nu se mai gândească la consecințe și să fie egoistă, să se gândească la propria ei plăcere.

De aici încolo acțiunea te ține și mai mult cu sufletul la gură, dar intervine și incertitudinea că relația va funcționa. M-a amuzat reacția lui când a realizat că este la ea acasă și ceea cea a făcut. Mi-a dat senzația că obsesia lui de a nu întreține relații intime cu femei la ele acasă poate fi datorata faptului că o locație aleasă îi oferă, ba putere, ba vulnerabilitate, îl debusoleaza, îl face să se simtă folosit sau dacă este la el acasă să se simtă că el este cel care se folosește de ea și nu invers. Oricum, reacția lui mi-a adus multe gânduri, și încercam să analizez. Cartea mi-a stârnit multe reacții, la un moment dat o îndemnam și îl îndemnam să nu ia decizii pripite, pentru că decizia de a se multa împreună atât de repede nu mi-a dat siguranța că ei or să meargă spre bine, prea mult timp. Finalul fiind total neașteptat, la așa ceva nu mă așteptam. Cum va decurge relația lor din momentul în care sentimentele lui sunt atât de schimbătoare; ba nu o mai vrea, pentru că-ți dorești vechea viață, își vrea libertatea înapoi, ba o vrea. Pentru a realiza cât de mult o iubește are nevoie de un impuls, de sentimentul că n-o s-o mai vadă, că distanța i-o poate lua pentru totdeauna sau poate e nevoie doar de un simplu mesaj care să-i arate cât de mult l-a iubit și-l iubește.

Mi-a plăcut cartea pentru că m-a ținut în priză, straniu este că nu avem multe scene intime, doar una, și aceea este din ce își aduce ea aminte a doua zi, nu cu multe detalii. De ce spun straniu? pentru că titlul te duce cu gândul la mult mai mult decât este cartea în realitate, și asta chiar m-a bucurat. Cartea aș recomanda-o adolescentelor, deoarece au posibilitatea de a citi cum gândește un bărbat, să vadă dincolo de aparențe sau s-ar putea să rămână la finalul ei cu impresia că vor fi și ele norocoase și vor reuși să îmblânzească un libertin – rar realizabil. Abia aștept să citesc și partea a doua, finalul fiind neașteptat.

Cartea o puteţi comanda de pe Bookzone.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

Cititor necunoscut

citește ce vrei, când vrei, cum vrei

Stări (in)depedente de alți oameni.

Nu ești niciodată singur, ci ai ocazia să fi tu însuți.

Zâmbetul Soarelui

Un blog de Sorina Chirilă

vipera de biblioteca

Nu fac recenzii, nu povestesc carti, doar imi spun impresia lasata de o carte .

Un inger visator

despre mine si ceea ce ne înconjoară

Andreea Mătea

OPEN HAPPINESS

TEEN THOUGHTS

"writing is a way of talking without being interrupted" — Jules Renard

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

Dana-Georgiana Mortan

~ Nihil sine Deo ~

Read it out

”I`ve lived a thousand lives.”

Jocul de-a v-ați ascunselea

”Îmi plac domnițele la ananghie. De aceea nu mă grăbesc să le salvez. Îmi lasă mai mult timp să mă bucur de spectacol!”

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

Ela Albu

Fashion blogger

%d blogeri au apreciat asta: