Când sexul nu e de ajuns – Anne K. Joy Seria Insuficient

Autor – Anne K. Joy

Titlul – Când sexul nu e de ajuns

Pagini – 306

Seria – Insuficient

Anul apariției – 2018

– Urmează să încercăm să o trezim. M-am consultat cu colegii mei şi suntem de părere că se află în afara pericolului. A pierdut o cantitate mare de sânge şi este surprinzător că încă mai trăieşte. A trebuit să o intubăm pentru a o menţine în viaţă. Pesemne, misiunea ei aici nu s-a încheiat.
Apoi s-a scuzat şi a plecat.
John şi-a cuprins soţia în braţe, ca să-i ofere tot suportul emoţional.
– Va fi bine! Fiica noastră este o luptătoare.

În cel de-al doilea volum al seriei, Insuficient, luăm parte la povestea de dragoste dintre Ryan şi Amanda. După ce Ryan este externat din spital în urma conflictului cu prietena cea mai bună a lui Grace, Clara, acesta rămâne fără casă, incendierea clădirii fiind provocată tot de Clara. Totul porneşte de la gelozie. Clara este îndrăgostită de Ryan de ani de zile, aceasta ţinându-şi iubirea secretă. Ryan având cu ceva timp în urmă cu Clara o aventură de-o noapte. După confesiunile Clarei reiese că acesta a picat în capcana ei, Ryan neaducându-şi aminte nimic din acea noapte. Uneltirile Clarei îi pun în pericol pe toţi, provocând arestarea lui Grace şi a lui Brandon.
Amanda, după prima noapte petrecură cu Ryan şi incidentele de după, îi propune acestuia să stea la ea pâna se însănătoşeşte şi casa îi va fi reabilitată. Conviețuirea îi aduce până în punctul în care atracţia devine și mai intensă. Amanda şi Ryan ajung la un punct comun, ca relaţia lor să fie limitată doar la relaţia fizică, fără a investi sentimente.
Ryan, după fuga lui Grace, hotărăşte să-şi ţină inima cât mai departe de sentimente, de iubire şi ataşament, toate viitoarele relaţii să fie pur fizice. Dar inimii nu-i poţi dicta aşa cum vrei, când ea hotărăşte că iubeşte, puterea ta de a sta departe este inutilă.

Amanda, după ce a divorţat de Brandon, crede că acum viaţa ei va fi mai bună. Aceasta începe să ţină la Ryan, timpul petrecut împreună o face să-l iubească şi mai mult. Ea încearcă să nu-i arate lui Ryan sentimentele, luând în considerare avertizarea acestuia, că relaţia lor este pur fizică şi că nu-şi doreşte copii. Cu timpul relaţia lor se intensifică, dar aceştia se împiedică de propriile orgolii şi nu vor să cedeze niciunul. Ceea ce va urma o face pe Amanda să realizeze că viaţa ei până să-l întâlnească pe Ryan a fost chiar bună şi liniştită, lipsită de dureri, lacrimi, fiind înconjurată de iubire şi apreciere.

După mulţi ani de încercări eșuate pentru a rămâne însărcinată, fiind motivul pentru care fosta relaţie, căsnicia s-a destrămat, printr-o minune aceasta rămâne însărcinată. După multe tratamente eşuate, viaţa îi oferă o minune, şi-un inestimabil dar. Odată cu aflarea veştii că este însărcinată parcă viaţa s-a încăpăţânat să o lovească cu toate puterile şi din toate părţile. Amanda, devine o femeie puternică, care hotărăşte să-şi crească singură copilul, neforțându-l pe Ryan la o căsnicie sau implicare nedorită. Doar că, dacă asta ar fi totul, atunci viaţa cu siguranţă poate merge mai departe. Insă loviturile vin peste ea ca un tăvălug neiertător. După decesul tatălui ei și pierderea copilului, singurătatea și gândul că Ryan nu o iubeşte, o face să ia decizia de a-şi pune capăt vieţii. Tot ce iubea şi-şi dorea s-a evaporat ca aburul în neant. Durerea îi este atât de mare încât viaţa nu mai are sens.
O va salva Ryan din declin şi din abisul în care a căzut, cum vor reuşi să treacă peste toate încercările şi obstacolele pe care le întâmpină. Vor renunţa la orgolii şi încăpăţânare. Pierdera suferită îi va apropia sau îi va despărţi definitiv.
Părerea personală: In timpul citirii am trecut de la o stare la alta, de la revoltă la simpatie, de la râs la lacrimi. Am avut momente în care pe personajul Ryan l-am urât, l-am plăcut, mi-a provocat milă, compasiune. L-am văzut ca pe un misiogin, un bărbat nepăsător, dar tot odată un bărbat care încearcă să păstreze anumite aparenţe pentru a nu părea slab. Pentru el a-şi arâta dragostea este o slăbiciune, cu toate că învaţă pe propria lui piele că odată ce te-ai îndrăgostit nu-ţi mai doreşti o altă femeie, pentru prima dată simte ce înseamnă cu adevărat să iubeşti, să devii gelos, să nu poţi avea altă femeie, pentru că cea din inimă ţi-a acaparat toată fiinţa, toate gândurile şi tot devotamentul.
După terminarea primului volum din seria Insuficient, mă gândeam că o să avem parte de întâmplări aproape identice. Insă m-am înşelat, modul în care a decurs povestea a fost total neaşteptat. O serie unde între paginile ei personajele parcă prind viaţă. Nu este departe de realitatea unor persoane. Viaţa reală şi ficţiunea cărților sunt susţinute doar de un fir de nisip. Nu aş putea spune că am o preferinţă dintre cele două, doar că sunt diferite ca intensitate emoţională.
Când dragostea nu e de ajuns, Când sexul nu e de ajuns, cele două cărţi te pot duce pe cărările vieţii, între cele două trebuie să fie un echilibru pentru o viaţă împlinită.
Cartea o puteţi achiziţiona de pe site-ul, pagina autoarei, Anne K. Joy.

Reclame

2 gânduri despre „Când sexul nu e de ajuns – Anne K. Joy Seria Insuficient

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: