Japonia florilor de Mai și o nouă dinastie – Japonia cu Exact Travel Club.

Când mă gândesc la Japonia ( Țara soarelui răsare) în minte îmi apar filmele cu samurai. Am avut filme la care lăsăm totul și eram acolo, în fața micului ecran. Fiind adolescentă m-am îndrăgostit de un actor Japonez, având rolul de samurai – suspinam la vederea lui mai ceva ca pisica la castronul cu lapte – dar așa suntem noi femeile, ne emoționează eroismul, frumosul și bunătatea, în combinație cu adolescența, se lasă cu iubire. Privind la tradițiile, obiceiurile, istoria și cel mai palpitant, la luptătorii samurai, erai fermecată de cultura lor. Japonia cea cu o istorie încărcată și cu multe lipsuri. Fiind o țară săracă din punct de vedere a resurselor naturale, clima și geografia nefavorizându-i mai deloc pentru culturile agricole, datorită acestor lipsuri le-a fost și mai greu să răzbată. Singura lor sursă naturală și agricolă fiind sarea și orezul, ce o foloseau la schimb pentru alte alimente. Au dus bătălii sângeroase, dar nu și-au pierdut idealurile, cultura și dorința de a reuși. Datorită acestor încercări regulile și cultura lor este bine cimentată, având în sânge Budismul- Zen, pentru ei calmul, frumosul, natura și bunul-simț este esențial, laolaltă cu economia, fiind niște oameni foarte bine organizați, nimic nu este insignificant sau să abuzeze de resursele ce le oferă traiul. Datorită istoriei încărcate, azi a ajuns țara cu cea mai bună economie, făcând din cultura lor un punct de atracție turistic benefic, dar nu s-au lepădat de cultură, cu greu poate pătrunde cultura europeană la ei, chiar deloc.

Pentru a mă desfăta și a călători în magica Japonie, am ales să-mi fac vacanța cu ajutorul și oferta tentantă oferită de Exact Tours – Japonia 2019 Nu mi-a fost greu să aleg din pachetele oferite de agenție, prețuri bune și cu un intinerariu turistic captivant, beneficiind de circuit Japonia cu ghid vorbitor de japoneză cu experiență și cu cunoștințe vaste despre punctele de atracție turistice cât și despre cultura lor, vacanța poate fi făcută cu plăcerea de a te lăsa fascinată de frumusețea ei.

Exact Tours, oferă consiliere și asistență pentru vacanța aleasă, excursie Japonia, vacanțe personalizate, rezervare bilete de avion pe rute interne și internaționale, organizarea de evenimente tip incentive pentru grupuri, rezervarea de servicii necesare deplasări de afaceri, oferirea asigurărilor de călătorie în străinătate, rezervări hoteliere în orice destinație aleasă, servicii de transfer la destinație și rent-a-car. Circuite de grup în destinații exotice precum: Maroc, India, Iran, etc. Pentru momente de relaxare puteți să vă rezervați un sejur pe plajele din Caraibe, Oceanul Indian, Asia de Sud- Est sau Africa. Exact Tours oferă un circuit în care puteți descoperi Japonia tradițională și modernă.

Însă, eu am ales ca de Paști să fac o vizită efemeră în Japonie, în Tokyo, Kamakura, Tochigi, Hakone( cu muntele Fuji), Kyoto, Osaka, Nara, Miyaima, Hiroshima. Cum în anul următor, 2019, împăratul Akihito va abdica, fiind prima abdicarea după două sute de ani, cu această ocazie se va încheia dinastia Heisei, urmând ca împăratul să fie succedat de prințul moștenitor, Naruhito, tot aduci vom afla cum se va numi viitoarea dinastie.

Având deja un intinerariu în minte și un ghid turistic, vacanța mea va fi una minunată, pot să vizitez și să experimentez totul mult mai ușor.

Ce ar trebui să știm despre Japonia:

In cazul în care hotărâți să vizitați Japonia trebuie neapărat să știți câteva obiceiuri ale lor, astfel încât să nu-i jigniți. Bunele maniere sunt la ele acasă, în cazul în care sunteți răciți, să nu cumva să vă suflați nasul în public, pentru ei acest gest este considerat dezgustător, pentru a face această acțiune trebuie să cauți un loc retras, fiind deranjați chiar și de ideea de a folosi o batistă. Bacșișul, reprezintă un motiv de insultă, dacă totuși vrei să oferi ceva gazdei indicat este de a lăsa doar un cadou simbolic. Mâncatul pe stradă este considerat nemanierat, neavând voie să mănânci în public, singura delicatesă acceptată este înghețata. Înghesuitul călătorilor în mijloacele de transport sau dormitul pe umărul călătorului de lângă tine, sunt acceptate, acționând astfel dovedești grija ta pentru siguranța și compasiune călătorului de lângă tine. Înghesuitul călătorilor se face cu scopul ca nu cumva vreun călător să fie prins în ușile mijlocului de transport sau să nu-l piardă. Dacă treceți pragului unui japonez, oferirea unui cadou simbolic este o onoare, iar acesta să fie împachetat cât mai colorat și cu multe panglici colorate, la rândul tău trebuie să accepți cadoul oferit de gazdă. Purtatul papucilor într-o încăpere, casa musafirilor, muzee, galerii, cât și toaletă, este o regulă. Gestul de a te servi singur la masă sau de a-ți turna singur în pahar, este o acțiune ce denotă needucația, la închinarea paharului oaspeții trebuie să ureze tradiționalul Kanpai!( Noroc!). Sorbirea tăiețeilor la masă denotă că ai apreciat mâncare oferită și te-ai bucurat de servirea ei. Camerele de dimensiuni mici, tip sicriu, sunt populare, un astfel de pat costă între 65 și 70 de dolari, dacă suferi de claustrofobie nu este recomandat să experimentezi o noapte în aceste încăperi.

 

 

Festivalurile Japoneze sunt modul în care ei își arată recunoștința zeilor și naturi, însoțite de care alegorice și multă culoare, florile și decorațiunile sunt o practică semnificativă în cultura lor.

Sărbătoarea Anului Nou, la ei se sărbătorește cu mult fast, numindu-se Shogatsu familiile japoneze se reunesc și bea împreună un anumit tip de sake, ce presupune că asigură o viață lungă, prepararea orezului după o rețetă specială în această sărbătoare semnifică ștergerea a amintirile rele din vechiul an, decorarea ușii  de la intrarea în casă cu ramuri de pin și ghirlande de paie feresc casa de necurat, vizitarea templelor pentru a se ruga este de asemenea inclusă în festivitatea de Anul Nou.

Sărbătoarea Setsubun, este dedicată anotimpurilor în special în momentul în care începe primăvara, în zilele de 3, 4 februarie, tradițional se împrăștie boabe de fasole prin casă pentru a feri familia de rele.

Festivalul păpușilor, sau Hina matsuri este celebrată pe data de 3 martie, familiile cu fete expun în interiorul casei un set de păpuși reprezentând vechea familie imperială. În festivități mai avem și ziua copiilor, festivalul Tanabata, festivalul Bon, festivalurile agricole, festivalul verii, festivalul Gion, etc. O adevărată incursiune a minunatei Japone. Nunta la japonezi durează maxim 2 zile, cum ei nu au o credință particulară bine definită la ei nunta este în strânsă legătură cu samuraii medievali, schimbul de vesminte între soți arată jurământul sacru, purtatul pumnalului Kaiken, aceasta este de fapt o piesă de îmbrăcăminte ce se poartă peste chimono. Mitologia este absolut fascinantă, cuprinzând peste 800 de zei și spirite, cuprinzând tradiții şintoiste și budiste cât și credințe legate de agricultură. Avem miturile: Yoami, tărâmul întunecat al morților, Mitul creației, Soarele luna și vântul, Amaterasu și Susanoo, Susanoo și Orochi, Cele trei comori sacre, Prințul Õnamuji, Primul Împărat, bineînțeles mitologia lor diferă în funcție de cultură lor. Cele mai fascinante și înfricoșătoare sunt cele cu copii. Confecționarea de ornamente florale, purtarea chimonoului, vizitarea muntelui Fuji- simbol al Japoniei- insula în care oamenii și zeii locuiesc împreună sau ce mai mare clădire din lemn din lume, zonele montane cu case vechi de peste 250 de ani, orașul vechi ascuns în munți, capitala regională cu o istorie cutremuratoare sau doar vreți să vă pierdeți în vâltoarea vieții de zi cu zi a Japoniei, toate astea le puteți vizita și să vă bucurați de ele. Hmmm, puteți încerca gastronomia lor, condimentată și naturală, formată din pește, moluște, crustacee, zarzavaturi, orez, carne de pasăre, alege marine, creveți, hmmm creveți, ador creveții, fasole soia, tăieței, etc. Și, chiar aș vrea să încerc moluște! Un deliciu al sănătății.

Japonia de după cireși.

Foto- Exact Tours

Articol pentru probele SuperBlog 2018

Reclame

3 gânduri despre „Japonia florilor de Mai și o nouă dinastie – Japonia cu Exact Travel Club.

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: