Destine împletite/ Corina Cîndea – Editura Hathor

Titlu – Destine împletite

Autor – Corina Cîndea

Pagini – 422

Editura –Hathor-2018

Nu o să mă pierzi. Vei rămâne întotdeauna tipul de la ora șapte.

A izbucnit în râs și l-am sorbit din priviri, pentru că Jack mă putea ameți cu un singur surâs, însă râzând…., îmi tăia respirația.

Corina Cîndea, o autore ce îți ține sufletul și emoțiile în suspans, te face să simți cu fiecare fibră a corpului fiecare frază, cuvânt, acțiune, intrigă. Cel puțin în privința mea, este una dintre puținele autoare care reușesc să mă facă să uit să respir, adrenalina în corpul meu este undeva la cote aproape maxime. De-câte ori am citi o carte a dânsei în capul pieptului s-a format un ghem de emoții, amintindu-mi din când în când să respir, să trag o gură de aer. Ce mi s-a părut diferit la această carte? a fost introducerea unor elemente care nu fac decât să te atragă și mai mult. Adăugând elementul maturitate, maturitatea aceea de 30 de ani, dar în tot acest timp păstrând efervescența tinereții, imaturității, elementele amuzante și drama – aici drama fiind mult mai intensă și mai pusă în valoare față de alte cărți ale dânsei. Din punct de vedere psihologic aduce fiecărui personaj gândirea, mentalitatea și experiența în concordanță cu acțiunea cărții, deciziile fiecărui personaj fiind unanime cu vârsta. Păstrarea acelor scene amuzante nu fac decât să te destindă puțin din amalgamul acțiunii, unde tu ca cititor rămâi total acaparat acolo, uitând să iei o pauză de respiro. La finalul cărții stam și mă gândeam că prea repede am terminat-o, aș fi vrut să mai continue, având impresia că narațiunea s-a derulat mult prea repede, asta cu siguranță datorându-se faptului că m-am lăsat dusă de carte atât de mult încât nu i-am dat răgaz să mă anunțe că trebuie să iau mai ușor, să o las să își facă treaba într-un ritm constant. M-a prins mult prea strâns și la final rămânând cu un zâmbet tâmp, și oftatul acela de parcă ai scăpat de o piatră de pe inimă, și cu mintea visătoare.

„Privindu-mi încă o dată cu atenție reflecția din oglindă, un oftat tremurat mi-a scăpat printre buze. M-am strâmbat caraghios la propria mea persoană, apoi am izbucnit în râs, distrată de gestul copilăros și, mai ales, de faptul că nu așa mă așteptam să-mi încep viața de studentă.”

Chelsea, o proaspătă studentă, inteligentă, și cu propria ei afacere de programator, cu timpul colaborând cu unele din cele mai mari companii ale statului. Până la vârsta de douăzeci de ani Chelsea se mândrea cu realizările ei, întreținându-se singură, ba chiar având și o sumă frumușică adunată pentru a își satisface capriciile. Începerea studiilor a adus după sine și schimbarea majoră din viața ei. Chelsea se mută într-un apartament împreună cu prietena ei cea mai bună încă din copilărie, Gina. Împreună cele două ies la o petrecere acompaniate de doi tineri frumoși și seducători. Dar, acolo evenimentele iau o întorsătură urâtă. După ce toată seara Chelsea este abordată de partenerul ei David, aceasta nu mai poate suporta și încearcă să plece acasă. Însă, nu poate pleca deoarece prietena ei este de negăsit cu tot cu cheile mașinii lui Chelsea. David încearcă să o convingă să urce cu el sus într-una din camere, acesta tot insistă neînțelegând un refuz și negația de, Nu!

” Când mi-am parcat mașina în fața casei, eram încă nedumerit și mă întrebam ce naiba se întâmplase în noaptea asta. Nu m-am lămurit nici când am ajuns în dormitor și am privit agasat în jur. Patul gol mi-a atras atenția și mai tare asupra faptului că trupul meu era stârnit și am oftat adânc. Până la urmă, în noaptea asta dormeam singur.

Jack, arhitect cunoscut și cu un portofoliu bine clădit, unul dintre cei mai vânați burlaci, un bine cunoscut playboy, frumos, manierat, seducător, cu bani și cu toate atuurile unui bărbat superb, înalt, cu un trup bine format și matur. Până la vârsta de treizeci de ani Jack n-a făcut decât să se bucure de viață și de privilegiile pe care i le oferea munca și notorietatea de cel mai cunoscut arhitect. Toate astea până în seara în care o cunoște pe Chelsea, atenția lui fiind focusată pe ea încă de la începutul petrecerii, unde ambii participau. Nu i-a tras atenția asupra lui până în momentul în care realizează că la capătul scărilor David insistă să o atragă pe Chelsea pentru a-și petrece noaptea cu el, aceasta refuzând și discuția dintre cei doi începe să se precipite.

Întorcându-mă pe călcâie, îmi doream să pun o distanță cât mai mare între mine și David, însă… M-am izbit de un zid.

Dar ce zid, Dumnezeule!

M-am clătinat pe picioare din cauza contactului brusc, însă un braț de oțel m-a prins de mijloc, ajutându-mă să-mi recapăt echilibrul precar. Uimită, am ridicat privirea și, spre rușinea mea, am rămas cu gura căscată.

E totul în regulă? …

Întâlnirea celor doi se lasă cu scântei, cu minte tulbure, cu curenți de electricitate, cu o atracție spontană și de neimaginat. Fiind dragoste la prima vedere, acea dragoste care te face să fii amețit, buimac, ceața să-ți cuprindă tot creierul, trupul să-ți devină gelatină și străbătut de mii de furnicături, oftând ca și cum viața ta depinde de el/ ea, uitând total să respiri.

Începutul relației și continuarea ei este una furtunoasă, pe repede-înainte, totul decurgând mult prea precipit. El un bărbat matur, dezvoltând obsesie pentru ea și ajungând să realizeze că s-a îndrăgostit pentru prima dată în viața lui, dorindu-şi ca relația lor să ia avânt mai repede, devenind aproape obsesiv de ea, uneori chiar el se întrebă ce l-a apucat să se comporte atât de posesiv și gelos ca un adolescent în călduri. Insistențele lui, atracția dintre ei și imaturitatea ei, gelozia, experiența și inocența, îi fac pe ambii să ajungă în situații tensionate luând decizii pripite. Cei doi trecând prin două drame care îi aduc la marginea prăpăstiei, doruri neastâmpărate, culpabilitate, regrete, despărțire, agonie, pierderi dureroase, gelozie, nesiguranță, posesivitate, noi personaje care au un impact și o mare importanță în viața lui Chelsea, momente în care nici cea mai mare distanță dintre ei nu-i poate face să renunțe la iubirea lor sau să se uite unul pe celălalt, neîncredere, o răpire, dar și emoții și trăiri intense, fac din acest cuplu unul puternic și sincer.

Apoi mi-am concentrat toată atenția din nou asupra lui Chelsea.

Te rog, iubit-o, revino-ți! Deschide ochii! i-am murmurat femeii din brațele mele în timp ce îi mângâiam ușor obrajii. Faptul că nu reacționa în niciun fel, iar hemoragia părea tot mai mare, m-a adus aproape în pragul nebuniei…

M-am prelins pe lângă zid, cu mâinile vârâte în păr. Plângând.

Destine împletite, m-a făcut să trec prin toate stările posibile, amuzament, anticipare, lacrimi, revoltă, speranță, trecându-mă de la o stare la alta cu o rapiditate debusolantă. Făcându-mă, ba să încurajez, ba să mă gândesc că mai bine ar fi dacă cei doi ar renunța la această tortură reciprocă. Uneori fiind supărată pe imaturitate lui Chelsea, nesiguranța și neîncrederea ei revoltându-mă. Dar în același timp având parte de un personaj masculin care știe să lupte, să iubească, să îndure și să îndrume, care știe să iubească necondiționat și să fie sprijinul, iubirea, umărul și forța în viața unei femei.

” Clientul de la ora șapte”

Această întâmplare m-am făcut să râd, chiar și după terminarea cărții îmi apărea în minte acea întâmplare, trezindu-mă cu un zâmbet tâmp la readucerea aminte a întâlnirii celor doi. 😄

Cartea o puteți achiziționa de aici de-asemenea puteți lua și celelalte volume ale autoarei Corina Cîndea, toate fiind excepționale. Personal, nu am apucat să le citesc pe toate, dar sunt sigură că nu voi fi dezamăgită din momentul în care o voi face. Primele cărți pe care le-am citit ale dânsei a fost acum ceva ani, nici nu-mi mai aduc aminte, cert este că a fost înainte de apariția primelor cărți în format fizic, (paper).

14 gânduri despre „Destine împletite/ Corina Cîndea – Editura Hathor

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

Cititor necunoscut

citește ce vrei, când vrei, cum vrei

Stări (in)depedente de alți oameni.

Nu ești niciodată singur, ci ai ocazia să fi tu însuți.

Zâmbetul Soarelui

Un blog de Sorina Chirilă

vipera de biblioteca

Nu fac recenzii, nu povestesc carti, doar imi spun impresia lasata de o carte .

Un inger visator

despre mine si ceea ce ne înconjoară

Andreea Mătea

OPEN HAPPINESS

TEEN THOUGHTS

"writing is a way of talking without being interrupted" — Jules Renard

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

Dana-Georgiana Mortan

~ Nihil sine Deo ~

Read it out

”I`ve lived a thousand lives.”

Jocul de-a v-ați ascunselea

”Îmi plac domnițele la ananghie. De aceea nu mă grăbesc să le salvez. Îmi lasă mai mult timp să mă bucur de spectacol!”

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

Ela Albu

Fashion blogger

%d blogeri au apreciat asta: