Rebela – Corina Cîndea / Editura Hathor

Autor – Corina Cîndea
Titlu – Rebela
Pagini – 369
Editura – Hathor/ Sibiu 2018

„Rebela” o carte alertă, plină de farmec și adrenalină. După terminarea lecturii am ajuns la concluzia că nimic nu o poate opri pe autoare să scrie în felul acesta minunat. Nu este o laudă la adresa dânsei, personală, ci o laudă strict a rolului de autor. Probabil mi-am făcut eu un fix în privința cărților dânsei, este posibil să mă fi atașat într-un mod personal de scrierile ei. Însă, ceea ce nu putem trece cu vederea este că autoarea reușește să se adapteze oricărui gen literar. În Rebela avem parte de iubire, suferință, trecut tumultos, pericole la orice pas, mafie, clanuri și misiuni sub acoperire. Vom fi prinși în mijlocul activităților de combatere a mafiei, trădători, duritate, sacrificiu și traume. O carte care a reușit să mă țină în alertă, să mă surprindă într-atâta încât trecerea timpului a fost efemer.

„ În jurul meu, doar întuneric. Întuneric deplin. Doar o respirație grea se aude și stau nemişcată cu inima bătând nebunește, așteptând ca posesorul ei să treacă de mine, să nu fiu eu aleasă în seara asta. Te rog Doamne, nu eu! Rugămintea îmi sună în gând ca o incantație, din nou… și din nou.”

Violet Collins, a crescut în orfelinate, ultimul fiind locul unde a cunoscut frica, teama, dar și protecția și iubirea unui băiat ce a ajutat-o să devină mai puternică, să știe să se apere, să fie în alertă și pregătită pentru orice va urma. Lucrurile nu au decurs întocmai bine, și asupra ei s-a abătut negura care avea față de om, abuzând de inocența tinerelor fete din orfelinat. Omul care trebuia să le protejeze, devine călăul inocenței. În urma acestei experiențe evenimentele devin și mai rele, este urmărită de călău, prietenul îi este ucis , iar ea devine o călătoare singuratică, fără destinație, fără stabilitate și încredere în oamenii din jurul ei. Violet, își petrece viața mutându-se dintr-un loc în altul, fără stabilitate, cu trecutul ce o urmărește, ce-o face o pustnică, temătoare și refuză să se atașeze de oameni și locuri, o călătoare cu doar o geantă ce conține câteva amintiri, lucruri personale și un motor, mereu pe punctul de a pleca.

,,În clipa în care ochii încep să mă usture de la strădania de a-i ţine deschişi, iar dinţii îmi clănţăne puternic din cauza frigului şi a umezelii, decid că ar fi cazul să trag la primul motel ce mi se iveşte în cale, asta dacă nu vreau să îmi găsesc moartea pe drum. Nu ar fi nicio pagubă şi ştiu că nu m-ar plânge nimeni, dar totuși …

Evenimentele de la ultimul job o aduc în Chicago. Un oraș care îi va schimba viața, îi va aduce iubirea, acceptarea și depășirea trecutului. Un loc care o face să-și dorească mai mult ca niciodată să rămână, dar, în același timp, un oraș în care viața îi va fi pusă în pericol, un oraș în care iubirea și pierderea capătă o profunzime mult mai mare, mult mai intensă și mai decisivă. Cu toate că nu este străină pericolelor, de această dată caracterul ei și iubirea o fac să intre în mijlocul celor mai periculoși mafioți.

„ Din atitudinea lui Tony, bănuiesc că se va întâmpla ceva în curând, dar se ascunde foarte bine. Sper să reușesc să ajung odată la tipul ăla și să îl prind. Și chiar asta îmi doresc! M-am săturat de viața falsă pe care o duc și să mă tot uit peste umăr. Și… Da, o doresc pe Violet . Mai mult decât orice mi-am dorit vreodată!”

Dominic Grey, angajat a unei agenții de combatere a criminalității și drogurilor, cu o viață complicată, alertă, periculoasă și mereu sub acoperire, în fiecare misiune are o nouă identitate, o nouă provocare și un nou țel.
Înverșunarea lui Grey de a răzbuna asasinarea cu sânge rece a prietenilor lui din agenție – o asasinare făcută la comandă – acceptă încă o misiune sub acoperire pentru a îl prinde pe capul mafiei. Pentru a putea să se infiltreze în organizație este nevoit să falsifice acte care dovedesc decesul lui, în urma masacrului a prietenilor lui. Pătrunderea lui în mijlocul traficanților de droguri aduce nu numai schimbarea identității, ci și să se adapteze cerințelor acestora, să dovedească loialitate și să devină un pustnic, fiind depărtat de relațiile cu prietenii și cunoștințele. Neutralizarea acestei grupări implică tranzacții cu droguri, activitățile din cadrul organizației în tandem cu misiunea lui de agent sub acoperire.
Întâlnirea celor doi se datorează unei crize suferite de Violet, el este cel care o ajută să-și revină după această cădere emoțională. Circumstanțele fac ca Violet să se angajeze chelneriță exact la clubul unde ca patron este unul dintre marii mafioți, în același timp Grey fiind omul acestuia de legătură cu ceilalți traficanți și transportul de stupefiante. Iubirea și relația celor doi nu este una normală, calmă, ci una plină de secrete, pericole , comploturi, crime, reînvierea trecutului, o iubire pusă la grea încercare. În relația lor, Violet dă dovadă de o putere pe care nici ea nu credea că o are. Pentru ea, Grey înseamnă acceptare, cunoașterea iubirii, desfătare a simțurilor, stabilitate, pasiune, încredere, un nou viitor, simțindu-se mai plină de viață și pregătită de a înfrunta pericolele, chiar la ele acasă. Urmărirea și aflarea marii tranzacții de droguri, scurgerea de informații din cadrul agenției de combatere a drogurilor, aflarea identității lui Grey de către cei care au comandat asasinarea, obsesia celor doi traficanți pentru Violet, aduc după sine nu doar aflarea de informații, dar și un șir mare de probleme și pericole ce le pun viața în pericol. Vor reuși cei doi să scape din vizorul mafiei, vor reuși să treacă cu bine peste marea provocare a vieții lor? Unde va lua sfârșit această misiune? Vor reveni ceea ce au fost sau se vor reinventa pentru a începe o nouă etapă a vieții lor? Care va fi mai puternică, iubirea sau mafia? Cine va învinge în această luptă, trecutul, prezentul sau viitorul?
Autoarea a reușit, încă o dată, să mă facă să am o noapte albă, să mă farmece cu iscusința și farmecul personajelor și a acțiunii, intrigii și povestei de dragoste dintre personajele principale. Mi-a plăcut atât de mult, încât nu am putut să o las din mână până dimineaţa, în zori, mergând la somn abia atunci când am realizat, că toată ziua voi fi un zombii, dacă nu apuc să dorm măcar două ore. O carte care a reuşit să mă ţină în priză, să mă facă să sorb fiecare frază, acţiune, devenind o adevărată adrenalină. Autoarea a reuşit să mă facă să mă îndragostesc de cei doi protagonişti, am prins un aşa drag de ei, încăt atunci când era câte o fază mai palpitantă şi periculoasă pentru cei doi, toţi muşchii mi se încordau în anticipare, fiind cu sufletul la gură de emoţii, aşteptând deznodământul. Autoarea a reușit să mă facă să trec printr-un cumul de emoții.

Cartea o puteți achiziționa de la Editura Hathor

7 gânduri despre „Rebela – Corina Cîndea / Editura Hathor

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

Cititor necunoscut

citește ce vrei, când vrei, cum vrei

Stări (in)depedente de alți oameni.

Nu ești niciodată singur, ci ai ocazia să fi tu însuți.

Zâmbetul Soarelui

Un blog de Sorina Chirilă

vipera de biblioteca

Nu fac recenzii, nu povestesc carti, doar imi spun impresia lasata de o carte .

Un inger visator

despre mine si ceea ce ne înconjoară

Andreea Mătea

OPEN HAPPINESS

TEEN THOUGHTS

"writing is a way of talking without being interrupted" — Jules Renard

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

Dana-Georgiana Mortan

~ Nihil sine Deo ~

Read it out

”I`ve lived a thousand lives.”

Jocul de-a v-ați ascunselea

”Îmi plac domnițele la ananghie. De aceea nu mă grăbesc să le salvez. Îmi lasă mai mult timp să mă bucur de spectacol!”

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

Ela Albu

Fashion blogger

%d blogeri au apreciat asta: