Magia fetelor Belles – Dhonielle Clayton

Autor – Dhonielle Clayton
Titlu – Magia fetelor Belles
Pagini – 480
Traducere – Laura Nureldin
Editura – Herg Benet – 2018
Colecția – Teen Fiction

„ Frumusețea este o floare muribundă.”

-Proverb din Orléans-

„ După facerea lumii, Zeul Cerului s-a îndrăgostit de Zeița Frumuseții. Cerul a copleșit Frumusețea cu daruri minunate – soarele, luna, norii, stelele. Ea a primit să-i fie soție și, împreună au făcut copiii din Orléans. Dar Frumusețea își iubea copiii atât de mult, încât își petrecea tot timpul cu ei. După ce a refuzat să mai vină acasă, Cerul a trimis ploaia, fulgerul și vântul, ca să-i înece pe primii oameni. Când Frumusețea i-a apărat pe oameni, Cerul i-a blestemat ca pielea lor să aibă culoarea văzduhului lipsit de soare, ochii să le fie sângerii, părul să semene la atingere cu paiele putrezite şi să fie cuprinşi de o tristețe adâncă, una ce avea să se transforme iute în nebunie. În schimb, Frumusețea le-a trimis pe fetele Belles, să fie trandafiri crescuți din țărâna neagră și răscolită, meniți să aducă frumusețea înapoi în lumea blestemată, așa cum soarele aduce lumină.”
-Din, Istoria Orléans-ului”-

În Arhipelagul Orléans, un șir lung de insule, locul unde șase debutante în vârstă de șaisprezece ani iau parte la Carnavalul Beauté. Cele șase fete dețin puterea de a aduce frumusețea oamenilor din Orléans, de aceste servicii au parte doar cei din lumea bună, cei care își permit aceste magice puteri ale acestor fete frumoase și cu magie. Orléans, locul unde frumusețea, opulența, banii, durerea unui tratament de înfrumusețare merită tot chinul. Acești oameni sunt dispuși de a da totul pentru frumusețe.

Camellia este una dintre cele șase fete. În insula Imperială, Camellia într-o caleaşcă ce razele soarelui o învăluie prin sticla netedă, printr-o procesiune ce va fi dezvăluită curții regale.
Camellia face parte din generația fetelor Belles, își dorește să fie favorita, la fel ca Maman și toate urmaşele ei. Fetele Belle sunt cele care aduc frumusețe, cele care îi transformă pe oameni din Orléans în frumuseți. Oamenii din Orléans se nasc damnați, cu pielea gri, însă cu ajutorul fetelor Belles aceștia capătă culoare, formă și frumusețe. Favorita dintre cele șase are privilegiu de a servi membrii casei regale, și de a se muta în castel. Pentru a câștiga acest privilegiu cele șase trebuie să-și dovedească măiestria în arta frumuseții, în fața mulțimii din Orléans. Pentru tot acest proces și ce va urma fetele sunt pregătite încă din copilărie de doamna Du Barry.
După demonstrația Cameliei în piața mare, în fața mulțimii, aceasta reușește să transforme o fetiță într-o frumusețe desăvârșită, simte extaz de la ropotul de aplauze și ovațiile primite îi accentuează și mai mult dorința de a fi favorita, de a locui în castel, în acel loc opulent. În lumea Belle, bărbații nu au voie să le atingă, să vorbească cu ele, și cu atât mai puțin să le sărute. Cel care se încumetă la o astfel de acțiune este închis și soarta lui este pecetluită. Vina o macină pe Camellia, dorința ei de a fi cea mai bună o face să simtă că le trădează pe surorile ei. În reprezentație toate cele cinci au fost bune, dar Camellia a trecut granița regulilor iar spectacolul și transformarea fetiței gri a fost o copie a ei, improvizând și planificând să fie peste tot ceea ce le-a indicat doamna Du Barry în dosar.
Eșecul lui Camellia și câștigarea privilegiul de a fi favorita a celei mai bune prietene ale ei, Amber, o face pe aceasta să simtă cât de dureros este eșecul și că te poate transforma într-o ființă invidioasă – deznădejdea îi cuprinde fiecare fibră a corpului, picături de transpirație îi brăzdează fruntea și tot trupul.
Camellia printr-o minune este aleasă de regină să fie favorita, dar de unde vine această decizie după ce deja alesese favorita. Prietena ei dispare și Camellia este prinsă în mijlocul jocurilor din interiorul regatului, jocuri pentru ocuparea tronului, salvarea unei prințese, comploturi și intrigi. Camellia este supusă la decizii greu de luat, acestea pot schimba cursul ei în regat, omenirea și siguranța oamenilor din Orléans.
Inițial am fost foarte dornică să citesc această carte, eram intrigată, dar ( este o chestie că tot ce este înainte de „dar” nu mai are importanță) ei cam așa a fost și cu această carte. Nu a fost ceea ce mă așteptam, ea în sine, narațiunea, povestea, modul de scriere, tematica și intriga, nu sunt rele, însă am tras de ea mai mult decât m-am așteptat. Are un ritm al acțiunii mult prea lent, prea calm și sincer nu transmite nimic, o citești doar ca pe ceva scris bine și atât. Nu te poate face să simți niciun sentiment. Asta poate și datorită faptului că ar fi mai mult indicată copiilor decât adulților. E mai mult genul de basm, fantasy decât o ficțiune alertă. Capătă cu timpul o oarecare intensitate, însă nu așa de mult. Ca și totalitate cartea nu este rea deloc, este captivantă. Tot ceea ce am simțit a fost că autorul a transformat o anumită categorie socială într-un basm.

Cartea o puteți achiziționa de la Editura Herg Benet sau librăriile online.

Reclame

2 gânduri despre „Magia fetelor Belles – Dhonielle Clayton

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: