Omul Focului – Joe Hill/ Editura Herg Benet- Speculativ

Omul Foculuih

Autor: Joe Hill/Joseph Hillstrom King

Titlu: Omul Focului/ The Fireman

Pagini: 793

Editura: Herg Benet

Traducere:Alexandru Voicescu

Categoria: Speculativ

„Browning-ul izbucni într-o serie de percutări adânci, care nu puteau fi considerate simple sunete. Harper simți rafalele în întreg corpul, în dinți, în globurile ochilor. Ambulanța se zgudui. Smoală pulverizată sări din stradă pe măsură ce Browning-ul pendulă de la stânga la dreapta. Gloanțele trecură prin picioarele lui Nelson Heinrich, zdrobindu-le şi împroșcând fum roșu: sângele deveni un nor de vapori. Piciorul lui drept se plie înapoi de genunchi, ca la o insectă călugăriţă…”

Omul Focului / Magic and Boooks


Joseph Hillstrom King, născut pe 4 iunie 1972, cunoscut sub numele Joe Hill , este autor american și scriitor de benzi desenate . Activitatea sa include romanele Heart-Shaped Box , Horns , NOS4A2 și The Fireman  în colecţii scurte Strigoii 20th Century,  Strange Weather și seria de cărți de benzi desenate Locke & Key,  a câștigat premiile britanice Fantasy în 2009 și 2012 și un premiu Eisner în 2012, este fiul autorilor Stephen și Tabitha King și fratele lui Owen King. Este pentru prima dată când citesc o carte scrisă de acest autor, nu şi ultima, m-a captivat cu imginaţia lui, aceasta merge dincolo de superlativ( dacă se poate aşa ceva). Omul Focului mi-a adus aminte de autorii mei preferați: George R.R Martin, Veronica Roth, Gardner Dozois, David Ball, Bernard Cornwell, Pittacus Lore, Robin Hobb, Lawrence Block, şi multi alţii.

Joe Hill, este fiul lui Stephen King, este o vorbă cum că aşchia nu sare departe de trunchi, cam asta poţi să spui de Joe, pasiunea pentru scris îl nobilează şi pe el, nu doar pe tată. Ritmul acţiunii este unul echilibrat, dar captivant, îţi dă exact ceea ce ai nevoie, mister, elemente apocaliptice, mistice, viruşi de neimaginat ce vor schimba lumea, merge pe latura Science Fiction, un adevărat maraton al evenimentelor, nici foarte alert nici domol, suficient cât să te motiveze să citeşti, eu m-am îndrăgostit de modul cum scrie şi de tematica cărții. Ce au unii autori cu elementul (foc)? se pare că este unul care aduce imaginația la suprafață. Tot acest fantasy modern este adaptat la lumea modernă şi la o anumită latură a realității, cea din timpul noastru. Dacă eram obișnuită cu seria Games of Thrones şi alte asemenea cărți, unde avem dragoni, foc, morţi care se trezesc la viaţă, elemente supranaturale şi mistice, de demult, vrăjitori, războinici, aici ne introduce în era noastră, un roman post-apocaliptic, unde un virus începe să facă ravagii în rândul populaţiei, nimeni nu este în siguranță, viața îţi este transformată în teamă, frică, așteptând momentul în care te vei aprinde ca o torță, vei deveni cenuşe. Cum poţi să opreşti un astfel de virus? cum îl poţi ţine sub-control? cum îl poţi face să acţioneze în favoarea ta? Două dintre personajele cărţii reuşesc să facă imposibilul, totul cu efort şi determinare, dar în ce condiţii şi prin ce trec ca să ajungă aici? vor scăpa cu viaţă din această încercare a vieţii? Şi cel mai important, cine a răspândit acest virus, de unde a venit?

O ciupercă misterioasă infectează oamenii, denumită şi (Solzul Dragonului). Această infecție face ca oamenii să ardă spontan, pielea celor infectați capătă o crustă negru-auriu înainte de ardere, iar societatea trebuie să se ocupe de impactul acestui eveniment. Rapiditatea cu care se răspândește îi aduce pe oamenii din comunitate la disperare, fiecare încearcă să se apere şi să se protejeze cum poate. În urma acestei epidemii s-a înființat o grupare ( Comandouri de Incinerare) determinați de a elimina orice persoană care este infectată cu acest virus, stârnind panică printre oameni. Harper Grayson, asistentă medicală școlară, căsătorită şi fericită înainte de izbucnirea epidemiei, decide de a ajuta oameni infectați din spitalul comunităţii. Aici îl întâlneşte pe pompierul salvator al unui copil găsit printre dărâmăturile clădirilor, acesta încercând să-l ajute îl duce pe băieţel la spital, însă acolo lucrurile nu decurg aşa cum ar trebui, iscând scandal şi revoltă în rândul asistentelor medicale. După ce asistentele şi Harper acceptă de a-l ajuta pe băieţel, pompierul pleacă, nemaifiind văzut o bună perioadă. Harper şi soţul ei Jakob decid că în cazul în care unul dintre ei se va infecta cu acest spor cei doi îşi vor lua soarta în propriile mâni. În momentul în care soţul ei crede că Harper a adus sporul acasă şi l-a contaminat şi pe el, acesta fuge, lăsând-o singură şi însărcinată. Cu timpul Harper trebuie să învețe nu numai să navigheze în această comunitate din ce în ce mai periculoasă, ci să se ocupe de teama prezentă că într-o zi o să ardă spontan, luând copilul ei nenăscut cu ea. Din informațiile ei reiese că au mai fost cazuri în care copilul se naște perfect sănătos, chiar dacă mama este purtătoarea acestui virus. Harper este dispusă de a face orice este posibil pentru ca copilul ei să se nască. Cine este pompierul misterios, şi cum o poate ajuta pe Harper şi pe cei care sunt purtătorii acestui spor contagios ce îi face pe oameni să ardă spontan? Vor găsi un antidot? Cum ţine pompierul sub control acest spor contagios? Toate astea le veţi afla aici.

Autorul a reușit să combine fantasy-ul şi ficțiunea cu iubirea, lupta cu teama, determinarea cu sacrificiul, dedicarea cu lașitatea, frica cu eroism-ul, curajul cu iubirea de mamă, lupta cu tine însuți, cu viaţa şi cu ceea ce iubești cel mai mult, o incursiune în mintea şi sentimentele omului, aș putea să spun că s-a folosit de partea psihologică a omului adaptând-o la genul Science Fiction şi invers. Ce ai fi în stare să faci pentru a te proteja, să protejezi persoanele dragi, până unde ai merge, care îţi sunt limitele? Ai avea curajul de a te pune în primejdie pentru a salva alte vieţi? Sau vei fugi să-ţi salvezi pielea, renunțând la persoana iubită, lăsând-o în urmă împreună cu propriul vostru copil? Dacă ai ceva de învățat din această carte, un sentiment, un instinct, acesta este ( sacrificiul). Şi pentru că noi femeile suntem niște ființe care iubim romantismul, veți avea șansa de a lua parte la cea mai frumoasă poveste de dragoste. Ce femeie nu şi-ar dori propriul pompier, curajos, erou, determinat şi protector? Toate ne dorim asta. Dacă vrei un astfel de bărbat, îl găsești aici, în Omul Focului. Dacă cauţi adrenalină, suspans şi evenimente incerte, o lume ce stă să se destrame, aici veţi găsi toate astea şi mult mai mult.

Cartea o puteți achiziționa de la Editura Herg Benethttps://www.hergbenet.ro/carte/omul-focului-joe-hill

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: