Fructul Interzis-Elisabeth Naughton/Lira- Fragment

„În mașină, în drum spre hotel, Luc, nu vorbi deloc cu mine. Era ciudat de tăcut şi de calm pentru cineva care se arătase atât de tulburat şi la limita controlului de când mă atacase fanaticul acela. Nu ştiu cum să interpretez comportamentul lui. Am sperat că, sărutându-l , aveam să-l fac să conștientizeze tensiunea dintre noi. Pentru mine fusese un sărut atât de fierbinte, încât nu-mi puteam scoate din minte senzaţia. Dar nu avusese acelaşi efect şi asupra lui, căci părea mai hotărât ca niciodată să mă scoată din viaţa lui. Hotărâsem să renunţ la lenjeria intimă la petrecere într-o ultimă încercare disperată de a-l seduce, de a stârni o reacţie din partea lui, dar eșuasem şi de această dată. După atitudinea sa rece faţă de mine, era clar că eșuam cu brio. Poate că îl citisem greşit în tot acest timp. Nu mi-am luat ochii de pe geam, admirând luminițele din Vatican. Poate nu se simţea atras de mine, aşa cum mă simțeam eu atrasă de el. Poate că era pur şi simplu fericit că acceptasem în cele din urmă să mă întorc acasă şi să dispar din viaţa lui fără alte discuţii. Gândul acela îmi lăsă un nod în stomac, unul care nu-mi plăcea deloc. Am trecut de Vatican şi am început să urcăm dealul spre hotelul nostru. În clipa aceea mi-am dat seama că făcusem o greşeală că refuzasem să plec astăzi, când mi-o ceruse prima oară. Mă umilisem făcând toate aceste încercări. Şi, totuşi… Dacă nu aş fi făcut o încercare, aş fi regretat toată viaţa. Măcar acum ştiam sigur, nu? Maşina opri în faţa hotelului. Vincenzo veni să-mi deschidă portiera. Luc îmi luă poşeta şi mi-o întinse.

-Mulţumesc, i-am spus, iar când i-am atins degetele am simţit că mă înfior. M-am uitat repede la el, să văd dacă nu cumva simţise şi el energia aceea, dar mă întâmpină cu o veşnică expersie greu de descifrat, iar în acele clipe în care mă privi în ochi, înainte să-şi ferească privirea, nu am citit nimic. Nici o reacţie, nici o emoţie nimic din ce simţeam eu, iar nodul din gât se făcu şi mai mare. În cazul ăsta… Am tras adânc aer în piept şi am coborât din maşină. Trebuia să-mi iau gândul de la el. Trebuia să mă concentrez pe asasinul lui Laney. Nu ar fi trebuit niciodată să-mi uit adevăratul scop. Trebuia să găsesc o cale prin care să dau de Gio, acum că devenise principalul meu suspect Dar încă nu-mi puteam canaliza gândurile în direcţia aceea. Era prea cutremurător. Aşa că am început să mă gândesc la bagajele mele. Aveam puține lucruri de împachetat, căci petrecusem doar câteva zile aici, dar trebuia să am grijă să împachetez rochia şi să i-o trimit Biancăi. In mod evident, Luciano Salvatici cel fără suflet nu se lăsase impresionat nici măcar de atuurile mele. Mă simţeam din ce în ce mai rău. Am păşit cu pantofii cu toc pe podeaua de marmură a hotelului, traversând lungul coridor spre liftul nostru. Luc îşi scoase papionul de la gât şi îşi desfăcu nasturii, fără să spună nimic. Fiecare clipă de tăcere mă îndurera şi mai tare şi mă umilea profund. Am intrat în lift cu un singur gând în minte. Să mă eliberez din rochia aceea stupidă, să mă bag în pat şi să uit de noaptea asta, de călătorie asta. Am ieşit din lift şi am păşit în camera întunecată, zărind luminiţele oraşului pe fereastră. Nu m-am mai obosit să aprind lumina, ci m-am îndreptat direct spre camera mea.

-Domnişoară James, zise Luc. O clipă.

La naiba! Urma să-mi ţină iar morală. Eram sigură că avea ceva de-a face cu chiloţii pe care îi strecurasem în buzunarul lui şi cu faptul că încălcasem o nouă poruncă. Am tras adânc aer în piept şi m-am întors spre el, hotărâtă să nu-l las să vadă ce influenţă avea asupra mea.

-Ce e?

După cum mă așteptam, scoase perechea de chiloți din buzunar, lăsându-i să atârne pe un deget.

-Avem ceva de discutat.”

O carte în care în cea mai mare parte a timpului m-a distrat, relația celor doi este emoționantă şi comică în acelaşi timp.

Reclame

2 gânduri despre „Fructul Interzis-Elisabeth Naughton/Lira- Fragment

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Magic and Books

Cu cărți și diverse

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

CeMaiFaci

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

%d blogeri au apreciat asta: