Juan Arias-Dialoguri cu Paulo Coelho/ Editura Philobia

,, Procesul meu de creaţie literară este asemănător cu cel al unei femei gravide care trebuie să dea naştere unui nou vlăstar.”

,, Ca să găsesc inspiraţia, am nevoie să fac dragoste cu viaţa.” Paulo Coelho

Evaluează asta:

,, Procesul meu de creaţie literară este asemănător cu cel al unei femei gravide care trebuie să dea naştere unui nou vlăstar.”

,, Ca să găsesc inspiraţia, am nevoie să fac dragoste cu viaţa.” Paulo Coelho

Autor: Juan Arias

Titlu: Dialoguri cu Paulo Coelho

Pagini: 2016

Editura Philobia / Portrete

Juan Arias/Născut20 iulie 1932, Arboleas, Spania. Juan Arias Martínezolog, scriitor și fost preot spaniol, a primit Crucea Oficială a Ordinului de Merit Civil pentru opera sa ca scriitor și jurnalist.
În munca sa de filolog a descoperit în Biblioteca de la Vatican unicul Codice scris în arameană, pe care se presupune ca o vorbea Iisus din Nazaret, codice care era căutat de mai multe secole.

Hirotonit preot al Misionarilor Inimii Sacre , ordin în care a devenit secretar general la Roma, Juan Arias a făcut studii universitare de teologie , filosofie , psihologie , filologie și limbi semitice de la Universitatea din Roma .

După ce a cerut dispensă din partea lui Paul al VI-lea să părăsească slujirea preoțească, s-a căsătorit la douăzeci de ani după secularizarea sa. El a continuat cu activitatea ca scriitor pe teme religioase și corespondent de presă hispanic la Vatican. A fost corespondent pentru El País la Roma și Vatican . Primele sale interviuri pentru El Pais datează din 1977, și se extind până în prezent. El l-a însoțit pe Sfântul Ioan Paul al II-lea pe tot globul, scriind o cronică a călătoriilor sale. În prezent, și de ani de zile, este corespondent în Brazilia. El s-a ocupat, de asemenea, de relațiile ziarului spaniol cu ​​universitățile și a îndeplinit sarcinile Defenderului cititorului. de asemenea, responsabil pentru Babelia , suplimentul cultural al ziarului. 

Este membru al comitetului științific al Istituto Europeo di Design. A primit Crucea de Ofițer al Ordinului de Merit Civil pentru întreaga sa activitate de jurnalist și scriitor. În 1985, a fost distins cu Castiglione di Sicilia Premiul (premiu acordat de orașul orașului sicilian și de prestigiu din Italia), cel mai bun corespondent străin și Premiul pentru Cultură al guvernului italian.

În activitatea sa ca filolog scoate în evidență descoperirea sa în Biblioteca Vaticanului a singurului manuscris existent în scris în dialect aramaic, care se presupune că a vorbit Iisus din Nazaret, căutat de secole. 

Este autorul mai multor cărți care au fost traduse în limbi diferite:

 • Rugăciunea Naked 
 • Dumnezeul în care nu cred
 • Du-ne înapoi la Hristos 
 • Isus, marele necunoscut 
 • Maria, marele necunoscut 
 • Cookie-urile profanate ale mamei mele
 • Enigma Wojtyla 
 • Dumnezeul Papei Woytila
 • Un Dumnezeu pentru anul 2000
 • Paulo Coelho: pelerinul din Compostela
 • Lalia și secretele ei
 • Magdalena ( Editorial Aguilar , 2005 )
 • Fericirea invizibilă. Spiritualitatea ca modalitate de accesare a acesteia ( Maeva , 2007 )
 • Proiectul Esperanza ( Editorial Aguilar , 2008 )

Paulo Coelho (născut 24 august 1947Rio de Janeiro) este un scriitor brazilian. Cărțile lui au fost traduse în 67 de limbi și publicate în peste 150 de țări. În societatea contemporană operele lui se socot clasice. Ideile de bază sunt drama și psihologia.

Este fiul lui Pedro, inginer, și al Lygiei, casnică. La șapte ani a intrat la școala iezuită San Ignacio din Rio de Janeiro. A câștigat primul său premiu literar într-un concurs școlar de poezie, iar sora lui, Sonia, își amintește cum și ea a câștigat un premiu pentru eseu prezentând o lucrare pe care Paulo o aruncase în coșul de hârtii.

Din Publishing Trends aflăm că Alchimistul s-a aflat pe locul 6 în lume ca vânzări în 2003. Unsprezece minute a fost pe primul loc peste tot în lume, cu excepția Angliei, unde s-a aflat pe locul al doilea. Zahir, publicat în 2005, s-a situat pe locul trei pe lista de bestselleruri, după Codul lui Da Vinci și Îngeri și demoni de Dan Brown.

Alchimistul e unul dintre cele mai importante fenomene literare ale secolului XX. Este pe primul loc în listele de bestselleruri din 74 țări, vânzându-se, până acum, în 35 de milioane de exemplare. Alchimistul i-a adus autorului în 2008 un record Guiness pentru cea mai tradusă carte (67 de limbi).

Pentru Alchimistul autorul a primit numeroase laude de la diferite personalități, de la Kenzaburo Oe, laureat al Premiului Nobel, până la Madonna, care o numără printre cărțile preferate. Romanul acesta a inspirat multe alte proiecte: un musical din Japonia, piese de teatru din Franța, Belgia, SUA, Turcia, Italia, Elveția. Este, de asemenea, tema a două simfonii în Italia și SUA, iar textul său a fost ilustrat de celebrul artist francez Moebius (scenograful filmelor Al cincilea element și Alien).

Înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet. În 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viața și cariera literară. Deși profund atașat de Brazilia natală (își scrie operele la calculator, în fața oceanului, în vila de la Copacabana). Cărțile sale dezvoltă drame universale, valabile oriunde și pentru oricine, ceea ce explică primirea entuziastă de care se bucură pe toate meridianele. Cărțile lui Paulo Coelho, editate în 150 de țări și traduse în peste 50 de limbi, s-au vândut în zeci de milioane de exemplare. Este consilier special UNESCO în cadrul prograrnului Convergențe spirituale și dialoguri interculturale, co-director al Centrului Shimon Peres pentru pace. Distins cu numeroase și importante premii, medalii și ordine, printre care cel de Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare din Franța (martie 2000). Este fondator al Institutului Paulo Coelho, care acordă ajutoare îndeosebi copiilor și bătrânilor din păturile defavorizate ale societății braziliene.

Poziții

 • Mesager al păcii pentru Națiunile Unite
 • Ambasador al Uniunii Europene pentru Dialog intercultural în anul 2008
 • Membru în comitetul de conducere al Institutului de pace „Shimon Peres”
 • Consultant special UNESCO pentru Dialog intercultural și convergențe spirituale
 • Membru în conducerea Fundației Schwab pentru antreprenoriat social
 • Membru al Academiei de Litere din Brazilia
 • Membru al the Board, Doha Center of Media Freedom
 • Membru al INI International Advisory Council – HARVARD INTERNATIONAL NEGOTIATION INICIATIVE

Opere

 • Pelerin la Compostela (1987)
 • Jurnalul unui mag (1987)
 • Alchimistul (1988)
 • Walkiriile (1992)
 • La râul Piedra am șezut și-am plâns (1994)
 • Al cincilea munte (1996)
 • Manualul Războinicului luminii (1997)
 • Veronika se hotărăște să moară (1998)
 • Diavolul și domnișoara Prym (2000)
 • Unsprezece minute (2003)
 • Zahir cel bun” (2011)
 • Vrajitoarea din Portobello (2006)
 • Brida (2008)
 • Invingatorul este intotdeauna singur (2009)
 • Aleph (2011)
 • Manuscrisul gasit la Accra (2012)
 • Adulter (2014)
 • Spioana (2016)

Sursă Wikipedia

Iniţial cartea am ales-o pentru că am fost curioasă cu privire la natura interviului lui Juan, luat lui Paulo. Nu aveam curiozitatea de a afla informaţii cu privire la viaţa personală cât la cea de scriitor. Surpriza mea a fost şi mai mare cu cât am înaintat cu citirea cărţii. Dacă viaţa personală a lui Paulo nu era un interes pentru mine, pe parcurs m-a prins în destăinuirile lui despre perioada adolescenței cât şi parcursul lui în viaţă. Nu cred că sunt foarte mulţi cititori care nu au citit măcar o carte a lui Paulo. În ceea ce privește viaţa lui personală mereu a fost foarte reţinut în a da informaţii, fiind un scriitor mai retras, ţinându-se la distanţă de viaţa publică. Cu toate astea în particular autorul ţine legătura cu fanii lui, le răspunde la scrisori, mesaje, şi este foarte atent la detaliile ce ţin de a oferi cărţile lui şi fanilor din alte categorii sociale.Una dintre întâmplări este cea cu coperta uneia dintre cărți, noua imagine pe care trebuia să o pună cărţii era mai profesionistă, astfel că şi preţul cărţii era ceva mai mare. Iar asta însemna să aibă o carte publicată cu două coperţii diferite, fiind distribuite în funcție de categoria socială destinată. Paulo a decis ca coperta să fie una singură, indiferent de destinația distribuției toți fanii lui vor beneficia de aceeaşi atenţie şi devotament din partea lui. Pe parcurs o să aflați multe informaţii despre decepțiile, decăderile şi extremele la care a apelat autorul, experienţele, dar şi secrete care vor fi dezvăluite în acest interviu, pe care chiar şi soţia lui le aude pentru prima dată, nimeni nu a mai știut despre ele. Paulo a fost denumit – Omul fără astâmpăr, de-a lungul vieţii a practicat foarte multe religii, a fost un spirit liber şi dornic de descoperire. La liceu, Paulo a repetat de trei ori un an școlar, până la urmă părinţii au plătit şi Paulo a trecut clasa. Odată cu acest dezinteres al lui pentru şcoală şi energia lui prea mare, părinţii au luat decizia de a-l închide într-un ospiciu. Mulți ani mai târziu, Paulo a mers la acel ospiciu pentru a afla ce au motivat părinţii lui ca să-l închidă, straniu, pe fişa medicală era trecut că este irascibil, agresiv cu cei din jur din motive politice și situaţia şcolară, iar mama credea că are probleme sexuale. Paulo a avut şi perioade mai negre, s-a drogat, a practicat magia neagră. Paulo consideră că până să cunoască femeia nu ştia ce înseamnă compasiunea, vorbind de femeia din viaţa lui, dar şi de cea din interior. M-a făcut să zâmbesc când la un moment dat acesta zice că raportându-ne la secolul nostru bărbaţii au devenit cei care cu greu îşi dau seama ce îşi doresc, pe când femeia odată cu căpătarea libertății de exprimare a devenit mai sigură pe ea şi mai decisă. Paulo are o legătură aparte cu cititorii lui, nu consideră că odată cu statutul lui de scriitor este mai presus de un vânzător, îi consideră pe cititori complicii lui, scriind pentru copilul pe care-l purtăm în noi. Ne vorbeşte despre cel care i-a influențat romanele, acesta fiind, Borges. La 34 de ani a renunţat la aventură şi a făcut o călătorie spirituală la Dachau, împreună cu soţia lui, de astfel a revenit la catolicism, viaţa devenindu-i mai închegată şi mai liniştită, devenind o persoană mai serioasă şi echilibrată. A fost căsătorit de trei ori, iar cea de-a patra căsătorie, cu Cristina. Călătoria spirituală a fost decizia mai multor evenimente neplăcute, cu toate că financiar o ducea excelent, ceva lipsea, pierduse controlul propriei vieţi… Şi mă opresc aici, că deja am spus prea multe. Dacă vreţi să citiţi şi să aflaţi secrete şi întâmplări tulburătoare ale vieţii lui Paulo, trebuie să citiţi această carte. E un adevărat deliciu pentru cititorii lui Paulo, şi nu numai.

Cartea o puteţi achiziţioana de la Editura Philobia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.