Cum să nu mai întârzii Tot ce trebuie să ştii despre Procrastinare-Jane B.Burka şi Lenora M. Yuen/Editura Philobia

Procrastinarea nu ține de inteligență ci mai mult de partea psihologică  și emoțională pe care cu greu o poți stăpâni.

Evaluează asta:

Titlu: Cum să nu mai întârzii Tot ce trebuie să ştii despre Procrastinare Autori: Jane B.Burka şi Lenora M. Yuen

Pagini: 393

Editura Philobia

De câte ori ai amânat o sarcină, un plan, zicând, o pot face și mâine, și mâine, și tot așa, astfel ajungând în situația de a nu avea timp să duci planul până la capăt? Dacă ai astfel de probleme sau cineva apropriat se confruntă cu Procrastinarea, amânarea sarcinilor la serviciu, acasă sau în cele de zi cu zi, această carte este exact ceea ce ai nevoie. Jane și Lenora te introduc în lumea motivelor obiective comportamentale și cauzelor ce duc la Procrastinare. Având parte de teste, metode, sfaturi și exemple ce duc la amânarea sarcinilor de la serviciu sau acasă.

Procrastinarea este o constantă în viața noastră, fie că o realizăm sau nu, o înțelegem sau nu, sau suntem conștienți de ea, ea există. Nimeni nu poate să se dezică de ea. Inconștient sau nu, cădem în capcana ei. Pentru a înțelege Procrastinarea trebuie să te înțelegi mai întâi pe tine însuți, să cauți bine în adâncul sufletului și în subconștientul tău. Procrastinarea are la rădăcina ei, temeri, speranțe, vise, îndoieli, amintiri, frici, chiar și inacceptabilitatea, frica de a te face de rușine, teama de a eșec, nesiguranța, uneori poate apare și datorită mediului din care provii, conservare, lene sau psiholog și familiale. Procrastinarea ține de flexibilitate și rădăcina emoțională a fiecărui ins în parte. De menționat că uneori ea apare și în situația în care persoana ce o deține devine dezinteresată de subiectul, sarcina pe care o are de îndeplinit, fie nu este suficient de motivat, fie această sarcină îi este peste mâna, nefiind un domeniu pe care să-l aprecieze sau este în afara cunoștințelor profesionale. Procrastinarea nu se referă la gestionarea timpului, adică, întârzierea la o întâlnire, la serviciu, și tot ce ține de a avea ca impact ora stabilită, ci ține de predilecție ta de a amâna o sarcină dusă până la capăt, abandonarea ei sau amânarea ei în așa măsură încât timpul devine o presiune asupra ta și asupra eficienței cu care îți îndeplinești sarcina. Procrastinarea nu ține de inteligență ci mai mult de partea psihologică și emoțională pe care cu greu o poți stăpâni.

Dacă tot vorbim de Procrastinare, cartea am luat pentru că procrastinarea în viața unora e la cote foarte mari, lipsindu-i de foarte multe lucruri pe care dacă le-ar fi dus la bun-sfârşit situația ar fi fost alta. E o luptă pe care aceștia o duc, cu toate că lipsa de dezinteres, incertitudinea, devin și ele o constantă în viață. Observând de-a lungul timpului că sunt unii oameni ce lucrează mai bine sub presiune, abia atunci pot duce o sarcină până la capăt, și având și o motivație foarte bună, altfel devin total indiferenți de sarcina pe care o au sau obiectivul pe care l-au început. Iar o problemă majoră o au cu faptul că un subiect care nu le pot menține curiozitatea devine instant un mod de plictiseală. De multe ori aceștia abandonează obiectivul pentru că nu-i mai atrage subiectul, și indiferent cât de mult se luptă ei cu dorința de a insista să trezească interesul, este în zadar, odată pierdut nu îl mai pot recăpăta, sau foarte târziu când uită de el și de modul cum i-au făcut să se simtă. Menținerea interesului este o problemă care se poate instala pe toate domeniile, chiar și relațiile. Poate părea ciudat, dar, da, sunt oameni cărora le este greu să țină o constantă în relaționarea cu alte persoane. Cartea cuprinde subiecte proprii cât și metode de a estompa Procrastinarea și depășirea acesteia.

Mai jos o să aveți câteva prezentări profesionale proprii ale autorilor.

Jane B. BURKA 

Jane ne prezintă Procrastinarea: ,,Psihoterapia este o relație care se concentrează pe tine, pe potențialul tău, pe barierele în calea realizării potențialului tău, pe calea vieții tale și pe povestea vieții și pe mișcarea spre viitor. Este o relație unică, puternică și confidențială.

Am fost terapeut toată viața mea și am fost licențiat să lucrez din 1980. În peste 30 de ani de muncă, am dezvoltat specialități și am ajutat cu o gamă largă de probleme psihologice. Prima mea specialitate a fost amânarea. M-am străduit să termin disertația mea la Universitatea Columbia și apoi am creat Grupuri de amânare pentru studenții de la UC Berkeley. În 1983 am co-autorizat, cu Lenora Yuen, Procrastination: De ce o faci; Ce să facem, și am terminat doi ani după termenul limită. Cartea a vândut peste 150.000 de copii și ne-a aterizat în revista People, The New York Times și pe Oprah și 20/20. În 2008, am publicat o revizuire pentru a marca aniversarea a 25- aa:Procrastination: De ce o faci; Ce să faci acum  , și am terminat-o la timp ….
( www.Procrastinationwhyyoudoit.com )

De asemenea, sunt specializată în copii, adulți, alcoolici, dificultăți de relaționare, divorț, blocuri creative, traume, durere, probleme de gen, boală și îmbătrânire și dileme etice.

Mă întâlnesc cu clienții o dată de două sau trei ori pe săptămână. Nu dau sfaturi sau teme, dar sunt un ascultător foarte bun care te va ajuta să-ți iei propriile decizii în atingerea obiectivelor tale. 

Sunt un psiholog calificat în California (PSY6410) specializat în psihoterapie individuală cu adulți tineri, adulți și vârstnici.Practica mea privată este situată în North Oakland, California.

Educație: am absolvit Colegiul Wellesley (BA 1968), Universitatea Columbia (1978) și Institutul Psihanalitic din California de Nord (certificat în psihanaliză, 1999).   

Predarea: Predarea m-a ținut la curent. Am predat multe cursuri în zona Bay: la instituția mea de origine, Institutul Psihanalizant din California de Nord din San Francisco (PINC: http://www.pincsf.org); la Institutul The Wright (wi.edu) și Institutul de Psihoterapie (www.tpi-berkeley.org) din Berkeley; pentru Societatea de Psihologie Psihanalitică din California de Nord (www.ncspp.org) din Berkeley și Palo Alto; și grupurilor de consultanță privată din Berkeley și San Francisco. 

Supravegherea și consultarea: am fost analist personal și supervizor la Institutul Psihanalitic din California de Nord din 2004 și am fost aleasă de două ori pentru a reprezenta Analiștii Personali și Supraveghetori la bordul PINC.Am supravegheat stagiari la Institutul de Acces din San Francisco și la Institutul de Psihoterapie din Berkeley. În practica privată, ofer consultație medicilor autorizați. Am oferit multe prezentări și ateliere de lucru privind supravegherea clinică prin intermediul diviziei de extindere a UC Berkeley și la conferințe naționale. 

Prezentari profesionale:  Împreună cu co-autorul Lenora Yuen, am inițiat o mulțime de discuții și ateliere de lucru privind depășirea amânărilor în mediul de afaceri (de exemplu, Levi Straus, Spitalul Alta Bates) și în instituții educaționale (de exemplu, Universitatea Stanford, Colegiul Reed). Ca psihanalist, am prezentat la conferințe naționale și internaționale subiecte cum ar fi, corpul terapeutului ca o co-creație intersubiectivă, dinamica grupului în predare, încălcări etice, pluralismul moral și complexitatea morală, scrierea pentru a metaboliza trauma. 

Membrii profesioniști: 
Asociația Internațională de Psihanaliză Asociația 
Internațională de Psihanaliză Relațională și Psihoterapie 
Asociația Psihologică din California Asociația 
Psihanalitică din California de Nord 
Institutul de Psihoterapie
Societatea California de Psihologie Psihanalitică din California de Nord” 

Sursa Jane B. BURKA

Lenora M. Yuen -Stanford

,,Adjunct asistent profesor clinic, Psihiatrie şi Știinţe comportamentale

Universitatea – Facultatea de Pedagogie Altedepartamente: Psihiatrie si Stiinte Comportamentale Functia: Adjunct Clinical Assistant Professor

Pentru nimeni nu trebuie să existe cuvântul, tomororw. Bazându-se pe atelierele și experiența lor de consiliere, psihologii Jane B. Burka și Lenora M. Yuen oferă o analiză sensibilă și uneori plină de umor asupra unei probleme care afectează toată lumea: studenți și oameni de știință, secretari și directori, angajați și vânzători. Inteligent, eficient și ușor de utilizat, Procrastination identifică motivele care duc la stingerea de sarcini – temerile legate de eșec, succes, control, separare și atașament – și rădăcinile lor în experiențele noastre din copilărie și adulți. Burka și Yuen oferă chiar și sfaturi pentru a trăi și a lucra cu procrastinatorii pe care îi cunoașteți. Bazându-se pe ani de consiliere, psihologii Jane B. Burka și Lenora M. Yuen oferă o privire probantă, sensibilă și uneori plină de umor asupra problemei care tulbură pe toată lumea. Descoperind motivele pe care le-am stins de sarcini – temerile legate de eșec, succes, control, separare și atașament – autorii descriu un program practic și testat pentru a depăși procrastination. Gingășie și intelegere… 

Cartea o puteți achiziționa de aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.