Găsește-ți sufletul pereche- Cum să alegi partenerul ideal și cum să îl păstrezi. Anne Teachworth- Editura Philobia

Titlu- Găsește-ți sufletul pereche- Cum să alegi partenerul ideal și cum să îl păstrezi

Autor- Anne Teachworth

Editura Philobia

Pagini- 301

Această carte are scopul de a duce mai departe munca și pasiunea autoarei Anne Teachworthe, decedată în anul 2012. Cuvânt înainte scris de Anne Ancelin Schutzenberger, ce a decedat pe 23 Martie 2018, o autoare de care m-am îndrăgostit, atât de lucrările ei cât și de pasiunea ei pentru a descoperi ce se află dincolo de mintea, trecutul, copilăria și trauma unui ins. Toate având un efect asupra vieții și deciziilor pe care fiecare persoană în parte le ia de-a lungul vieții. Anne Teachworth, este cunoscută prin munca sa și pasiunea cu care a practicat consilierea în relații, dezvoltând teoria psihogenetică, o combinație de psihologie și genetică, bazându-se pe interacțiunea părinților. ,,Toată lumea este programată să ocupe unul dintre rolurile părintești și să găsească pe cineva care să-l ocupe pe celălalt, a spus ea.,,

Născută Eunice Anne Schekeler în New Orleans, a absolvit St. Mary’s Dominican High School. A intrat la școala medicală, dar a plecat după doi ani, s-a căsătorit la 19 ani și a avut șase fii. La începutul anilor 1970, ea și soțul ei, John Teachworth, au început terapia cuplurilor. Perechea a divorțat în cele din urmă, însă doamna Teachworth a spus într-un interviu că a rămas implicată în terapie pentru că era fascinată. S-a format la Houston și a fondat Institutul Gestalt din New Orleans / New York în 1976. Începând cu anii 1980, doamna Teachworth a oferit cursuri de flirt, în care a subliniat importanța contactului vizual și a limbajului corporal în transmiterea interesului și intimității.

,,Ți-ai dorit să te îndepărtezi de o persoană care se poartă abuziv, dar n-ai putut să ieși din relația respectivă, fără să înțelegi de ce? Ți s-a întâmplat vreodată să eviți pe cineva cumsecade, doar fiindcă nu erai atras (ă) de persoana aceea? Ai ales mereu doar parteneri nepotriviți? Te-ai întrebat vreodată de ce? Poți schimba cumva tiparul și, implicit, și norocul?,,

Știu, când te uiți la genul acesta de întrebări devii sarcastic, nu prea ai încredere. Dar, țin să vă spun o poveste a unei doamne care a crescut într-o familie abuzivă, cu un tată alcoolic cu manifestări de violență fizică și verbală, atât asupra ei cât și asupra mamei. Miezul acestei relații familiale constă în violența în care a crescut această doamnă, asta ca asta, dar când această violență depășește pragul imaginabilului, atunci îți pui cu adevărat întrebări și, te gândești ce a determinat-o pe această doamnă să aleagă un partener de viață ce se asemăna cu tatăl ei. Adevărata problemă este că ambii bărbați din viața ei au adus violența la gradul de omor, în acest caz, doamna a avut norocul de a scăpa cu viață. Însă, imaginați-vă câte femei trec zi de zi prin același calvar, deseori, întrebându-se cu ce au greșit, unde au greșit, de ce viața le-a răsplătit așa? Această carte are scopul de a te învăța când o relație este toxică, de ce să te ferești și să fii mai atent la semnele comportamentale ale partenerului. Bineînțeles că uneori poți percepe în mod eronat acțiunile partenerului, suscitând la o conduită nedorită la care există posibilitatea ca ambii parteneri să ajungă să o regrete. Se aplică în mod normal pentru relațiile așa zise normale, adică acolo unde violența, în special cea fizică, nu există.

De ce le iubesc pe cele două autoare? Păi, nu ai cum altfel. În primul rând pentru că scrierile lor sunt genul didactic, auxiliar, nu îți dau sfaturi. Mi se pare o risipă de energie și material să te apuci să dai sfaturi. Sunt de părere că fiecare subiect în parte este diferit, fiecare privitor în parte vede subiectul diferit, în funcție de clasa socială, de educație, de comportament individual etc. Chiar și atunci pentru a vedea subiectul cu adevărat trebuie să te detașezi emoțional, să îl analizezi pe el ca individ, să-i analizezi copilăria, traumele etc, ca să poți să-l înțelegi cu adevărat. Asta fac cele două autoare, în special Anne Teachworth în cartea – Găsește-ți sufletul pereche – autorul te introduce în sistemul psihogenetic cu ajutorul căruia vei afla adevăruri despre relaționare, conștientizare și adevăruri familiale defectuoase. În carte avem exemple de subiecți analizați, exerciții, prin care îi poți sublinia anumite defecte în funcție de starea în care se află subiectul – ex, cum reacționează când a băut sau când este furios, ce-l determină să aibă anumite ieșiri violente atât verbale cât și fizice, cum abordează anumite situații stresante, ce-l nemulțumește, dacă acesta întotdeauna în relația de cuplu face comparații, și multe altele, ce te vor îndruma spre o anumită tendință a subiectului, o retrospectivă a subiectului, vei afla dacă la un moment dat este posibil ca subiectul să întreacă limita admisă de partener. E o analiză a ceea ce ar putea să erupă la un moment dat. Avem parte și de câteva grafice privind profilul psihologic – istoricul copilăriei, roata relației, imprinturi relaționale, profilul psihologic alternativ, diagrama genealogică, profilul psihologic ideal etc. La bază stă modelul, în toate formele sale. Idealul în sine nu este și cel mai recomandat, nu vă gândiți că IDEALUL constă în acele dorințe sau profiluri idealiste pe care ni le facem fiecare. Știți cum e? E ca atunci când idealul devie realitate, dar parcă este prea plictisitor, oricum la un moment dat ne plictisim de așa zisul ,,ideal,, Nemailungind vorba, trecem puțin și printr-o sinteză a conținutului, pentru că așa aș putea să scriu pe acest subiect mult și bine, o să vă arăt câteva dintre subiectele analizate. Și avem; Întrebarea, Documentarea, Răspunsul, Tiparul, Motivul, Istoria, Tema Pentru Acasă, Rezultatele și Soluția. O carte absolut minunată, dar aici sunt puțin mai mult subiectivă, pentru că este unul dintre autorii mei preferați. O lectură pe care o recomand cu cea mai mare încredere, la finalul acestei lecturi vă garantez că veți învăța foarte multe și veți rămâne și cu mult mai multe cunoștințe educative.

Cartea o găsiți aici 👉Editura Philobia

Editura Philobia are noi reduceri, cărți la super prețuri.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web construit cu WordPress.com.

SUS ↑

Ganduri de neuitat

Just a girl and their thoughts. Enjoy.

Analogii - Antologii

blog generalist cu aspirații culturale și analitice

Roxana Neguț

Site de autor/Author website

Just reading my books

Doar citește!

imaginecontinua

Pretextul acestui blog este mica mea colecție de fotografii vechi. În timp s-a transformat în pasiune. O pasiune care ne trimite, pe noi, cei de azi, în lumea de altădată, prin intermediul unor fotografii de epocă.

Petale Scrise

Alina Cosma - blog personal

AR. MOHSIN SHEIKH

Architecture & everything around it.

Citiți.Iubiți.Trăiți

Site de cultură și dezvoltare personală

ECGS | Ethelred Council for Geojuridical Statecraft

Ethelred Council for Geojuridical Statecraft

carly books

I read lots of books, from mythology retellings to literary fiction and I love to reread books from childhood, this is a place to voice my thoughts for fun. I also like to ramble about things such as art or nature every now and again.

Perception

A journey into the labyrinth of my sceptical mind.

Simply Vegan Delight

Rețete de mâncăruri fără carne, lactate şi ouă.

Balladeer's Blog

Singing the praises of things that slip through the cultural cracks

blackwings666

Horror, Science Fiction, Comic Books and More

Evelina's Food

Rețete gustoase și sănătoase!

Books Best Blog

Of All Things, I Like Books Best.

Books for Life

Here you will find information about all my books and about my crazy thoughts.

Ganduri de neuitat

Just a girl and their thoughts. Enjoy.

Analogii - Antologii

blog generalist cu aspirații culturale și analitice

Roxana Neguț

Site de autor/Author website

Just reading my books

Doar citește!

imaginecontinua

Pretextul acestui blog este mica mea colecție de fotografii vechi. În timp s-a transformat în pasiune. O pasiune care ne trimite, pe noi, cei de azi, în lumea de altădată, prin intermediul unor fotografii de epocă.

Petale Scrise

Alina Cosma - blog personal

AR. MOHSIN SHEIKH

Architecture & everything around it.

Citiți.Iubiți.Trăiți

Site de cultură și dezvoltare personală

ECGS | Ethelred Council for Geojuridical Statecraft

Ethelred Council for Geojuridical Statecraft