Nesupusele/ 100 De Femei Pentru 100 De Ani De Românie Modernă – Editura Univers

,, Cum să trăiești cu demnitate când nu mai ai nimic ? Cum să aduci poveste și lumină când ți se iau toate cuvintele? Cum să-ți spui adevărul când nimeni nu e pregătit să asculte? Și mai ales – cum să-l asculți?

Evaluează asta:

Reclame

Autoare:
Adina Rosetti
Victoria Pătrașcu
Iulia Iordan
Laura Grünberg
Cristina Andone
Titlu : Nesupusele/ 100 De Femei Pentru 100 De Ani De Românie Modernă, Volumul I
Pagini : 121
Editura : Univers

Primul volum dintr-o serie de 100 de femei pentru 100 de ani de românie modernă. În primul volum avem parte de cincizeci de femei care au schimbat și-au adus renume, mândrie, putere, performanță și forță româniei. O selecție dintre cele mai iscusite femei ale româniei moderne din toate zonele țării, din toate religiile, etniile, cu profesii și vârste diferite. Avem parte de povești fascinante, pline de farmec, având caracteristici de basm. Povești pentru copii, dar deopotrivă și pentru adulți. O incursiune în lumea acelor femei care au reușit să treacă granița vechilor concepții despre femei, și a rolului ei în societate și în cadrul familiei. Femei care au avut forța de a depăși rolul de mamă, fiică, și de a deveni un exemplu de urmat pentru viitoarele generații. Dacă în secolul XXI și secolul XX, femeia deja era și este o forță constantă în societate și în diferite profesii – unele chiar foarte masculine, cu toate că profesiile masculin sunt mai dure, ele se descurcă excepțional de bine – nu putem afirma asta dacă ne raportăm la trecut, unde femeia era strict unealta casei, o ființă fără minte, o ființă ce era bună doar pentru plăcere, procreere și treburi casnice. Însă, odată cu evoluția societății femeia a dovedit că poate fi una dintre cele mai curajoase și inteligente ființe, și stăpâne pe situație, uneori chiar mai bine decât bărbații. Dacă este să intrăm în miezul problemei femeia din trecut era la fel de puternică, având îndeletnicirea de a manevra lumea bărbaților din umbră, o caracteristică nerecunoscută de bărbați, deoarece asta slăbea – și încă slăbește – forța masculinității.

Femei ce au reușit să aducă în lumină arta, poezia, sportul, muzica, dansul, teatrul, literatura, televiziunea, și toate profesiile care odată erau de nepătruns, interzise, blamate și nepermise feminității. Aceste femei au rupt acea opresiune, au sfărâmat-o și au dus țelurile la rang de performanță, pasiune și măiestrie. Autoarele acestei serii, în special al acestui volum au scos în evidență performanța și viața acestor femei și momentele importante, sub formă de povești, a acestor femei care au știut să joace un rol important în societatea și cultura acestei țări, dincolo de rolul clasic de femeie.

Prin natura lor femeile sunt ființe care pot îmbina blândețea și puterea într-un mod fascinant, sunt singurele ființe care reușesc să ridice și să distrugă imperii. Cartea în sine este perfectă, coperta de calitate și cartonată, imaginile coperții sunt sugestive, dar conținutul este unul captivant, valoros și educativ, atât celor mici cât și celor mari. Imaginile ce însoțesc povestea, basmul fiecărei femei sunt motive populare tradiționale românești a fiecărei zone din țară sau reflectând calitățile, ilustrând femeia puternică.

Ca și exemple am să pun câteva femei importante ale țării, pentru a avea o mai mare perspectivă asupra a ceea ce conține această carte:

Alina Șerban, Maria Tănase, Margareta Sterian, Arethia Tătărăscu, Elena Pagu, Herta Müller, Principesa Ileana, Maria Brâncoveanu, Ana Blandiana, Simona Halep, Nadia Comăneci, Sabrina Cantacuzino, și multe altele.

„ Sufrageria Magică
Prima sufragerie e a unei dansatoare vieneze, obișnuite să danseze pe mari scene europene și a aterizat dintr-un capriciu al sorţii tocmai la Buhuși, în Moldova, înainte de al Doilea Război Mondial. Miriam are zece ani și merge la ea să ia lecții de dans. Dansatoarea se îndreaptă cu gratie către patefon, acul se lasă ușor pe placă, se aude mai întâi un foșnet și-apoi muzica se revarsă în camera scăldată în lumina aurie a după-amiezii… Miriam Rădulescu – generozitate”

Sincer a fost o reală plăcere să parcurg această carte, m-a relaxat și am aflat informații culturale prețioase și frumoase. O carte ce îți va educa copilul, dar și copilul din interiorul tău. Sincer, n-ar fi rău să fie introdusă în școli și grădinițe.

Cartea o puteți achiziționa de la Editura Univers

2 gânduri despre „Nesupusele/ 100 De Femei Pentru 100 De Ani De Românie Modernă – Editura Univers

  1. Femeile au fost si vor fi intotdeauna puternice. Suntem superioare barbatilor din anumite puncte de vedere la fel cum si ei ne sunt superiori din altele. A spune ca suntem egali este, din punctul meu de vedere, un nonsens. A pune egalitate intre doua lucruri ar insemna sa analizam aceleasi trasaturi de caracter, aceleasi avantaje si aceleasi dezavantaje. Ceea ce nu se poate in cazul a doua persoane de sex opus.
    Suna interesant cartea. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.